Dnes tu máme Recept na Vepřovou kotletu v horkovzdušné fritéze. Pokud patříte mezi milovníky masa, tak je to pro vás to pravé 🥩
Recept je navíc jednoduchý a rychlý. Pokud vás zajímá, co uvařit z kotlety, tak si vezměte zástěry a jdeme na to! 👩🏻🍳
Jak dlouho péct kotletu v horkovzdušné fritéze?
Jaké použít koření?
Jaké jsou vhodné přílohy ke kotletě?
Pro koho je vepřová kotleta vhodná?
To a mnohem více se dozvíte v dnešním článku. Nejlepší recept na kotlety právě teď!
🍽 Recept na Vepřovou kotletu v horkovzdušné fritéze
Obtížnost: jednoduché – 1/5
Čas přípravy: 3 minuty
Čas fritování: 18 minut
Počet porcí: 2-4
📝 Popis: Recept na Vepřovou kotletu v horkovzdušné fritéze
Co je to vepřová kotleta?
Vepřová kotleta je druh vepřového masa.
Kotleta je často prodávána s kostí a obsahuje část masa, které je připravena primárně k upečení nebo smažení.
Kotleta může být ochucená různými druhy koření nebo připravená jinými způsoby podle regionálních kuchyní a preferencí.
Vepřovou kotletu lze připravit na pánvi, v troubě, na grilu nebo také v horkovzdušné fritéze, což je postup, který si dnes ukážeme!
Vepřové kotlety jsou oblíbeným jídlem v mnoha kuchyních po celém světě a nabízejí různé možnosti podávání a příloh, jako jsou brambory, zelenina a omáčky.
Jde udělat vepřová kotleta v horkovzdušné fritéze?
Ano, vepřové kotlety lze připravit v horkovzdušné fritéze.
Dnes si ukážeme krok za krokem, jak na to.
Příprava je velice jednoduchá a výsledek je opravdu super.
Maso je krásně šťavnaté a má hezky opečené okraje 👌
Jaký je rozdíl mezi vepřovou kotletou a vepřovou pečení?
Vepřová pečeně představuje větší, podlouhlý kus masa z oblasti bederní páteře prasete.
Jedná se tedy prakticky o stejný kus masa s tím, že pečeně je bez kosti.
Kdy jíst vepřovou kotletu a pro koho je vhodná?
Vepřová kotleta je skvělou volbou pro každodenní stravování, grilování a rodinná setkání.
Vhodná je pro milovníky masa, protože nabízí kombinaci šťavnatého a zároveň chutného masa.
Je oblíbená i u dětí a snadno se připravuje.
Vepřová kotleta představuje všestrannou surovinu, která osloví široké spektrum jedlíků a lze připravit při mnoha různých příležitostech.
📋 Ingredience na Vepřovou kotletu v horkovzdušné fritéze
Pokud vás zajímá, jaké ingredience jsou potřeba na přípravu vepřové kotlety, tak budete překvapeni!
Seznam je totiž velice krátký, ale za odměnu dostaneme dokonale čistou chuť vynikající kotletky 😍
- vepřová kotleta – 800 gramů
- sůl
- pepř
👩🍳 Postup: Recept na Vepřovou kotletu v horkovzdušné fritéze
Pojďme se nyní společně podívat, jak připravit šťavnatou vepřovou kotletu hezky krok za krokem.
Recept je jednoduchý a příprava zabere skutečně jen chviličku.
- začneme předehřátím horkovzdušné fritézy na 200 °C po dobu 3 minut
- vepřové maso vybalíme, důkladně opláchneme a okořeníme – určitě se solí a pepřem nešetřete, protože vepřové maso koření snese opravdu hodně a pak bude chuť hezky výrazná
- kotletu vložíme do horkovzdušné fritézy a pečeme po dobu 18 minut s tím, že v polovině času jej otočíme
- jakmile je maso propečené dle vašich představ, tak můžeme servírovat
🤔 Poznámky k receptu
Jak dlouho a na jakou teplotu péct vepřovou kotletu v horkovzdušné fritéze?
Nám se nejvíce osvědčila kombinace teploty 200 °C a času 18 minut.
Za tu dobu se vepřová kotleta krásně propeče, má zlatavé okraje a je prostě dokonalá.
Samozřejmě ale bude záležet i na velikosti kusu masa, výkonu vaší horkovzdušné fritézy a také vašich osobních preferencích.
Nám ale 200 stupňů a 18 minut funguje báječně 🤤
Jaká je cena vepřové kotlety?
Cena vepřové kotlety se může lišit na základě zdroje a kvality masa.
Dá se zakoupit většinou od 250 nebo 300 Kč za kilogram.
Mnohdy jsou ceny ale i vyšší, protože mohou pocházet např. z BIO chovu.
Ty nejlepší kousky se dají sehnat ale i kolem tisíce korun za kilogram.
Skutečně kvalitní kusy poznáte na první ochutnání, ale určitě nic nepokazíte ani tím, když si pořídíte běžnou kotletu. I ta je totiž výborná 👌
Jak skladovat vepřovou kotletu?
Hotová vepřová kotleta vám bez problému vydrží i 3 dny v lednici.
Doporučujeme ji skladovat v uzavíratelné nádobě, což vám pomůže její životnost a čerstvost prodloužit.
Lze znovu ohřát vepřovou kotletu v horkovzdušné fritéze?
Ano, určitě!
A máme s tím velmi dobrou zkušenost.
Doporučujeme ji ohřívat při nižší teplotě kolem 150 °C po dobu 3-5 minut, aby se rovnoměrně prohřála.
🥩 Jaké další koření, omáčky a přílohy k vepřové kotletě?
Vepřová kotleta je docela univerzální kousek masa, se kterým si můžete dále hezky hrát.
Mezi oblíbené omáčky či marinády jistě patří medovo-hořčičná, chimichurri, česnekovo-parmezánová a další. Určitě vyzkoušejte i vepřovou kotletu se smetanovou omáčkou 🤤
Koření můžete použít klasicky sůl a pepř, nebo také chilli-koření, steakové koření, sušený česnek…
Mezi naše oblíbené přílohy patří
- Domácí křupavé hranolky: recept v horkovzdušné fritéze
- Recept: Americké brambory v horkovzdušné fritéze
- Recept: Batátové hranolky v horkovzdušné fritéze
- Recept na Růžičkovou kapustu v horkovzdušné fritéze
- Recept: Mrkvové hranolky v horkovzdušné fritéze
- Recept: Celerové hranolky z horkovzdušné fritézy
- Recept: Pečená zelenina v horkovzdušné fritéze
Ale jak již dobře víme, tak se fantazii meze nekladou a můžete zkoušet tak dlouho, až najdete vaši ideální sestavu koření, omáček a přílohy 🤗
☝️ Závěrečné hodnocení: Recept na Vepřovou kotletu v horkovzdušné fritéze
.
.
.
Líbil se vám Recept na Vepřovou kotletu v horkovzdušné fritéze? Tak mrkněte i na další naše recepty a články…
- Recept na Bůček v horkovzdušné fritéze
- Recept na Steak z krkovice v horkovzdušné fritéze
- Recept na Vepřovou panenku v horkovzdušné fritéze
- Recept na Krůtí stehenní plátek v horkovzdušné fritéze
- Recept na Flank steak v horkovzdušné fritéze
- Recept na Játra v horkovzdušné fritéze
- Recept na hovězí steak v horkovzdušné fritéze
- Recept na Řízek v horkovzdušné fritéze
- KAM PRO MASO? #3 – The Real Meat Society