Recept na Steak z vepřové plece v horkovzdušné fritéze je tady. Pokud hledáte jednouchý a rychlý recept na vepřový steak, tak jste tady dneska správně! 🥩
Jaké budeme potřebovat ingredience na steak z vepřové plece?
Jak dlouho a na jakou teplotu péct vepřový steak z plece?
Jak připravit vepřovou plec a je potřeba maso naložit?
To a mnohem více se dozvíte v dnešním receptu na steak z vepřové plece, který patří mezi naše top recepty! 👌
🍽 Recept na Steak z vepřové plece v horkovzdušné fritéze
Obtížnost: jednoduché – 1/5
Čas přípravy: 2 minuty
Čas fritování: 22 minut
Počet porcí: 4
📝 Popis: Recept na Steak z vepřové plece v horkovzdušné fritéze
Co je to vepřová plec?
Vepřová plec je část vepřového masa, která se nachází v horní oblasti přední části těla prasete, přibližně nad předními nohami.
Toto maso je obvykle bohaté na svalovinu a má dobrou chuť.
Pokud se ptáte, co se dá udělat z vepřové plece, tak je často používána k přípravě různých pokrmů, jako jsou pečeně, dušená masa, steaky nebo kousky do omáček a polévek.
Je to jedna z oblíbených a cenově dostupných částí vepřového masa.
Takže jaké vepřové maso na steak? Za nás je plec super volba! 👍
Jde udělat vepřová plec v horkovzdušné fritéze?
Ano, a je skutečně vynikající 👌
My dnes použijeme maso připravené na steaky a už teď můžeme prozradit, že to bude bomba 💣
Příprava vepřového steaku v horkovzdušné fritéze je totiž velmi jednoduchá a v podstatě bez práce, takže je recept vhodný i pro úplné začátečníky!
Pro koho je vepřová plec vhodná a kdy ji jíst?
Steak z vepřové plece v horkovzdušné fritéze je vhodný pro všechny milovníky masa.
Plátek je krásně šťavnatý, na povrchu hezky opečený a u nás ho s chutí baští vždycky celá rodina.
Nejvíce se hodí k obědu, večeři nebo třeba na oslavu, kdy připravený steak nakrájíte na plátky a každý si zobe dle chuti.
📋 Ingredience na Steak z vepřové plece v horkovzdušné fritéze
Co je potřeba na přípravu toho nejlepšího steaku z vepřové plece?
- vepřová plec – 1 kg
- sůl
- pepř
- olivový olej
👩🍳 Postup: Recept na Steak z vepřové plece v horkovzdušné fritéze
Pojďme se nyní společně podívat, jak připravit vepřový steak z plece v horkovzdušné fritéze.
Výborná vepřová plec totiž nemusí být vůbec náročná na přípravu!
Jak tedy na vepřový steak?
- začneme předehřátím horkovzdušné fritézy na 205 °C po dobu 3 minut
- maso potřeme extra panenským olivovým olejem a okořeníme pepřem a solí
- tip: pokud máte tu možnost a čas, tak klidně maso naložte, tím rozhodně nic nezkazíte, a maso je ještě o něco křehčí 👍
- vložíme steaky do koše horkovzdušné fritézy a pečeme na 205 °C po dobu 22 minut s tím, že v polovině času maso obrátíme
- taková doba by se někomu mohla zdát příliš dlouhá, ale nesmíme zapomínat, že steak z plece může být poměrně velký – naše steaky měly každý skoro 600 gramů
- jakmile je maso propečené podle vašich představ, tak můžeme podávat 🤩
🤔 Poznámky k receptu
Jak dlouho a na jakou teplotu péct vepřovou plec v horkovzdušné fritéze?
Nám se nejvíce osvědčila kombinace teploty 205 °C a času 22 minut.
Za takovou dobu se steak krásně propeče, maso je křehké a na povrchu má dokonale jemnou kůrku.
Určitě však bude záležet na výkonu vaší horkovzdušné fritézy, velikosti steaku a také vašich osobních preferencích.
Čas se může lišit i o několik minut, protože steaky mohou mít rozdíl ve váze až o 200 či 300 gramů!
Námi použitý čas 22 minut při teplotě 205 stupňů nám funguje perfektně a výsledkem je vždy výborná vepřová plec 🤤🥩
Jak skladovat steak z vepřové plece?
Pokud nesníte steaky najednou, tak se vůbec nic neděje.
Dá se totiž skladovat až tři dny v lednici v uzavíratelné nádobě a pak ho můžete ještě použít klidně na další varianty pokrmů.
My rádi starší steaky nakrájíme na plátky či kostičky a používáme je třeba do salátu 🤩
Jde steak z vepřové plece znovu ohřát v horkovzdušné fritéze?
Ano, s tímto máme bohatou zkušenost, ale doporučujeme steak ohřívat při nízké teplotě kolem 150 °C, aby se maso rovnoměrně prohřálo.
Dávejte také pozor, aby maso nebylo až příliš propečené a vysušené.
Jinak je to ale prima způsob, jak dát steaku „druhý život“ 🙂
🥩 Jaké jsou vhodné přílohy k vepřovému steaku?
My máme rádi kombinaci jednoduchého salátku, který je opravdu svěží a lehký, a k tomu střídáme…
- hranolky v horkovzdušné fritéze
- batátové hranolky v horkovzdušné fritéze
- americké brambory v horkovzdušné fritéze
- růžičkovou kapustu v horkovzdušné fritéze
- zelené fazolky v horkovzdušné fritéze
- chřest v horkovzdušné fritéze
Samozřejmě můžete zvolit i další přílohy, které se velice dobře hodí třeba do Low Carb stravování, a to celerové hranolky nebo mrkvové hranolky.
Všechny zmíněné přílohy jsme už vyzkoušeli a vždycky jsme si moc pochutnali 😍
☝️ Závěrečné hodnocení: Recept na Steak z vepřové plece v horkovzdušné fritéze
.
.
.
Líbil se vám Recept na Steak z vepřové plece v horkovzdušné fritéze? Tak mrkněte i na další naše články…
- Recept na Flank steak v horkovzdušné fritéze
- Recept na hovězí steak v horkovzdušné fritéze
- Recept na Steak z krkovice v horkovzdušné fritéze
- Recept na Pstruha lososovitého v horkovzdušné fritéze
- Recept na Kapra na přírodno v horkovzdušné fritéze
- Recept na celé kuře v horkovzdušné fritéze
- Losos v horkovzdušné fritéze: recept s citrusovou marinádou
- Recept na Steak z tuňáka v horkovzdušné fritéze
- Recept na Holandský řízek v horkovzdušné fritéze