Recept na chřest v horkovzdušné fritéze

Dnes nás čeká náš oblíbený pokrm. Recept na chřest v horkovzdušné fritéze je tu. Vychutnáme se dokonce zelený chřest se slaninou, to je opravdová lahůdka, kterou si zamiluje úplně každý!

Jak nejlépe připravit chřest v horkovzdušné fritéze?

K čemu se chřest hodí a na co je dobrý?

Co vše budeme na recept potřebovat a kolik nám to zabere času?

Proč je pro nás chřest obalovaný ve slanině ten nejlepší recept?

To a mnoho dalšího se dozvíte v dnešním receptu.

🍽 Recept na chřest v horkovzdušné fritéze

Obtížnost: jednoduché – 1/5

Čas přípravy: 3 minut

Čas fritování: 10 minut

Počet porcí: 4

📝 Popis: Recept na chřest v horkovzdušné fritéze

Chřest obalovaný ve slanině je snadná příloha, předkrm nebo dokonce i hlavní jídlo, které lze připravit za 10 minut.

Slanina i chřest jsou v horkovzdušné fritéze nádherně křehké a křupavé.

Podle našeho názoru je toto nejlepší způsob, jak jíst chřest.

Slanina dělá vždycky všechno lepší, že? 😅🥓

Kdybyste nevěděli, jak se upravuje a jí chřest, tak dneska se to dozvíte a díky horkovzdušné fritéze je tento recept opravdu velmi snadný.

Na co je dobrý chřest a jaké obsahuje vitaminy?

Chřest obsahuje malé množství kalorií a poskytuje mnoho živin, jako je vláknina, kyselina listová a vitaminy A, C a K.

Konzumace chřestu má také potenciál přinést několik zdravotních výhod, například podporu hubnutí, zlepšení trávení, prospěch pro těhotenství a snížení krevního tlaku.

Jak správně vybrat chřest?

Podle nás při výběru dokonalého chřestu na velikosti záleží… Máme raději ten tenký.

Myslíme si, že se pak s ním snadněji pracuje a lépe se i vaří.

Zkontrolujte, zda jsou stonky jasně zelené a pevné.

Špičky chřestu by měly být také pevné a tmavě zelené.

Kdy je sezóna chřestu?

Období chřestu probíhá od konce dubna do června, tedy v jarních měsících.

Ačkoliv tato sezóna trvá krátkou dobu, vyznačuje se vysokou intenzitou.

📋 Ingredience na Recept na chřest v horkovzdušné fritéze

👩‍🍳 Postup: Recept na chřest v horkovzdušné fritéze

  • začneme předehřátím horkovzdušné fritézy na 200 °C 
  • tip: přečtěte si několik našich doporučení a triků na používání horkovzdušné fritézy
  • odříznete konce chřestu – většinou jsou nevzhledné, roztřepené a nechutnají dobře
  • nejčastěji to vychází, že odříznete poslední cca centimetr nebo dva
  • dejte do misky všechen chřest, přidejte olivový olej, sůl a pepř
  • tip: nám se skvěle osvědčil olivový olej ve spreji – je velmi praktický a dávku oleje máte pod kontrolou!
  • vezměte cca 4-6 stonků chřestu a obalte je slaninou – doporučuji vybrat slaninu, která je podlouhlá, lépe se pak s ní při balení pracuje
  • vložte do fritovacího košíku na 10 minut, je to fakt snadné 😍

🤔 Poznámky k receptu

Nepřeplňujte fritézu, obvykle v ní připravujeme 4-5 svazků najednou. Záleží na tloušťce chřestu, ale to může celkem být klidně i 500 gramů!

Pokud máte rádi i něco jiného než sůl a pepř, přidejte třeba i jiné koření.

Za nás máme zkušenost s následujícím a vždycky jsme byli spokojeni

Proč je po konzumaci cítit moč trochu jinak?

Při trávení chřestu se kyselina asparagová rozkládá na vedlejší produkty obsahující síru, která obecně není příliš příjemně cítit.

Když se vymočíte, vedlejší produkty síry se téměř okamžitě odpaří, což způsobí, že ucítíte trochu nezvyklou vůni.

Nebojte se, vůbec nic to neznamená a někteří jedinci nepoznají rozdíl.

Nejedná se o žádný problém nebo komplikaci. Možná vás spíše raději uklidníme, než začnete panikařit, co se to děje 😬

🥦 K čemu se hodí chřest jako příloha?

Chřest můžete konzumovat na mnoho způsobů.

Takhle obalený ve slanině si ho dejte klidně jen tak… nebo k němu přidejte ještě pořádnou nálož masa 😍

My ho máme rádi jako přílohu k

Vidíte? Možností je opravdu mnoho.

Tak vyzkoušejte, na co máte zrovna chuť nebo co máte v lednici!

Pamatujte na to, že chřest je vhodný při hubnutí a určitě zapadá i do stravovacích stylů, jako je Fitness, Low Carb nebo Keto.

☝️ Závěrečné hodnocení: Recept na chřest v horkovzdušné fritéze

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 5/5

  • pokud hledáte recept na zelený chřest, tak toto je opravdu vynikající volba
  • chřest obalený ve slanině je za nás nejlepší recept na chřest
  • příprava je velmi jednouchá, chřest se nijak neloupe ani nic podobného
  • vše máte připraveno za 3 minuty a samotné smažení v horkovzdušné fritéze trvá 10 minut
  • chřest obsahuje důležité vitamíny a má mnoho zdravotních benefitů
  • sezóna chřestu trvá jen od dubna do června, proto je pro nás tak vzácný
  • chuť chřestu je skutečně dobrá, proto není potřeba to přehánět s kořením
  • chřest v horkovzdušné fritéze je krásně křupavý a má dokonalou chuť

Co je chřest a jak vypadá? Jak připravit chřest a jaké jsou nejleší recepty? Recept na chřest v horkovzdušné fritéze - zelený chřest obalený ve slanině Jak připravit a jíst chřest? Recept na chřest v horkovzdušné fritéze K čemu se hodí cřest? Vyzkoušejte ho s kuřetem, hovězím steakem nebo lososem Recept na chřest v horkovzdušné fritéze Jednoduchý recept na chřest v horkovzdušné fritéze - zdravý a vhodný pro hubnutí Recept na chřest obalený ve slanině v horkovzdušné fritéze

.

.

.

.

Líbil se vám Recept na chřest v horkovzdušné fritéze? Tak mrkněte i na další…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *