Dneska nás čeká velice jednoduchý a chutný Recept: vepřová pečeně v horkovzdušné fritéze. Pokud máte rádi plátky masa z HF, tak tenhle recept je právě pro vás! 🥩
Co vše budeme potřebovat na vepřovou pečeni v horkovzdušné fritéze?
Jak dlouho a na jakou teplotu budeme maso péct?
Jaké jsou možné přílohy z horkovzdušné fritézy?
To a mnohem více se dozvíte v dnešním receptu, se kterým je pečení masa v horkovzdušné fritéze hračka! 🥳
🍽 Recept: vepřová pečeně v horkovzdušné fritéze
Obtížnost: jednoduché – 1/5
Čas přípravy: 3 minuty
Čas fritování: 30 minut
Počet porcí: 4
📝 Popis: Recept vepřová pečeně v horkovzdušné fritéze
Kdo nás sleduje delší dobu, tak dobře ví, že jsme velkými fanoušky pečení masa v horkovzdušné fritéze.
Vepřová pečeně patří mezi vynikající kusy masa, ale musí se umět správně udělat.
Tak nažhavte horkovzdušnou fritézu a ukážeme si to!
My jsme si dneska vzali na pomoc Cosori Dual Blaze TwinFry 10l 👩🏻🍳
Co je to vepřová pečeně a jde udělat v horkovzdušné fritéze?
Vepřová pečeně je jeden z nejoblíbenějších kusů vepřového masa
Jde o libové maso z hřbetní části prasete – konkrétně z oblasti podél páteře (nad žebry).
Má jemnou strukturu, je relativně sušší než třeba krkovice, ale když se připraví správně, je krásně šťavnatá a chutná.
A jasně, vepřová pečeně rozhodně jde udělat v HF – je opravdu vynikající! 👌
Kdy jíst vepřovou pečeni z horkovzdušné fritézy a pro koho je pokrm vhodný?
Tento recept je ideální na rychlý oběd, víkendovou večeři nebo i jako slavnostnější jídlo pro návštěvu 🍽️
Hodí se pro dospělé i děti 🧑🧑🧒🧒
Pokud někdo nemá rád prorostlejší vepřové maso, jako je například krkovice, tak právě pečeně je vynikající volbou.
📋 Ingredience na vepřovou pečeni v horkovzdušné fritéze
Pojďme se podívat, jaké ingredience jsou potřeba na 4 porce vepřové pečeně z horkovzdušné fritézy
- 4 plátky vepřové pečeně (cca 800 gramů)
- utřený česnek nebo česnekový prášek
- rozmarýn
- olivový olej
- sůl
- pepř
👩🍳 Postup na Recept: vepřová pečeně v horkovzdušné fritéze
Pojďme se nyní podívat, jaký je postup
- horkovzdušnou fritézu předehřejeme na 175 stupňů po dobu 3 minut
- mezitím si maso vybalíme a pokud jej nemáme nakrájené, tak naporcujeme na plátky o cca 200 gramech
- maso potřeme olivovým olejem a následně kořením a bylinkami
- přidáme tedy sušený či čerstvě utřený česnek, sůl, pepř a sušený či čerstvý rozmarýn
- pokud máte možnost, nechte maso odležet alespoň 30 minut při pokojové teplotě – lehce se namarinuje a natáhne chutě koření a bylinek
- vložíme do horkovzdušné fritézy předehřáté na 175 °C a pečeme po dobu 30 minut s tím, že v polovině maso obrátíme
- schválně pečeme při takto nižší teplotě, aby maso zůstalo jemné a šťavnaté – při použití vyšší teploty a kratšího času by se maso vysušilo a bylo by tvrdší
- my jsme v případě tohoto receptu použili obří Cosori Dual Blaze TwinFry 10l (se slevovým kódem horkovzdusnerecepty15 získáte 15% slevu ⚡️)
- tato HF má velký koš, takže jsme při té samé teplotě a času do HF vložili ještě brambory pokrájené na velikosti sousta
- k nim jsme přidali už jen olivový olej, sůl a rozmarýn
- po uplynutí doby 30 minut je vše krásně hotové a připraveno k podávání 😍
🤔 Poznámky k receptu
Jak dlouho a na jakou teplotu péct vepřovou pečeni v horkovzdušné fritéze?
Nám se nejvíce osvědčila kombinace teploty 175 °C a celkového času 30 minut.
Za tuto dobu je maso na povrchu krásně opečené a uvnitř dokonale vláčné a šťavnaté.
Určitě však bude záležet i na výkonu vaší horkovzdušné fritézy, celkové dávce a vašich osobních preferencích.
Nám ale 30 minut při 175 stupních funguje vždy perfektně 👌
Jak sladovat vepřovou pečeni z horkovzdušné fritézy?
Pokud vám nějaká porce zbyde, žádný problém!
Nechte jídlo nejdřív úplně vychladnout na pokojovou teplotu, poté ho uložte do uzavíratelné nádoby a dejte do lednice.
Zde vydrží i dva dny 👌
Jde ohřát vepřová pečeně z horkovzdušné fritézy?
Toto je jeden z pokrmů, který je za nás lepší čerstvý, ale pokud jej budete chtít znovu ohřát, tak při ohřívání doporučujeme použít horkovzdušnou fritézu na cca 150 °C po dobu cca 5 minut.
Jen bacha, ať maso nevysušíte, takže skutečně ohřívejte při nízké teplotě 👌
🍟 Jaké jsou možné přílohy k vepřové pečeni z horkovzdušné fritézy?
Jasně, můžete si dát bramborovou kaši, vařené brambory a další, ale pojďme se podívat na to, co si k masu udělat přímo v horkovzdušné fritéze
- domácí hranolky
- batátové hranolky
- pečené brambory
- americké brambory
- mražené hranolky
- steakové hranolky
- grilovanou zeleninu
- zeleninové špízy
- zelené fazolky
- růžičkovou kapustu se slaninou
Samozřejmě máme i další recepty na přílohy v horkovzdušné fritéze, tak je omrkněte 🤩
☝️ Závěrečné hodnocení Recept: vepřová pečeně v horkovzdušné fritéze
- recept na vepřovou pečeni v horkovzdušné fritéze je velice jednoduchý a rychlý
- příprava ingrediencí na recept zabere cca 3 minuty, samotné fritování pak celkem 30 minut
- jedná se o pokrm vhodný pro celou rodinu
- my toto jídlo připravujeme nejčastěji k obědu nebo večeři
- skladovat ho můžete v uzavíratelné nádobě po dobu dvou dnů v lednici
- hrát si můžete s druhy koření, bylinek a délkou marinování
- mezi oblíbené přílohy k vepřové pečeni patří hranolky, pečené brambory, grilovaná zelenina, zelené fazolky atd.
- u nás doma máme tento recept všichni moc rádi a zatím nikdy nezklamal! 💯


.
.
Líbil se vám Recept: vepřová pečeně v horkovzdušné fritéze? Tak mrkněte i na další naše články…
- Losos v horkovzdušné fritéze: recept s citrusovou marinádou
- Recept: Pečená zelenina v horkovzdušné fritéze
- Recept na Zeleninové špízy v horkovzdušné fritéze
- Recept: Kuřecí špízy v horkovzdušné fritéze
- Špíz z horkovzdušné fritézy: recept z vepřové panenky se slaninou
- Recept na Bůček v horkovzdušné fritéze
- Recept na Smažený sýr v horkovzdušné fritéze

