Recept na Slaninu v horkovzdušné fritéze

Dne tu máme naprostou klasiku. Recept na Slaninu v horkovzdušné fritéze je tady! Krásně křupavá, zbavená přebytečného tuku, prostě dokonalá…

Jak na slaninu v horkovzdušné fritéze? Jaké jsou vhodné přílohy a recepty? Jak dlouho trvá příprava? Kterou slaninu použít?

Čtěte dále a dozvíte se to!

🍽 Recept na Slaninu v horkovzdušné fritéze

Obtížnost: jednoduché – 1/5

Čas přípravy: 1 minuta

Čas fritování: 6 minut

Počet porcí: 2

📝 Popis: Recept na Slaninu v horkovzdušné fritéze

Lze v horkovzdušné fritéze připravovat slaninu?

Ano, a je skvělá!

Musíme říct, že je to aktuálně náš nejoblíbenější způsob přípravy slaniny.

Pro přípravu v horkovzdušné fritéze máme nejraději Anglickou slaninu.

Tip: Nedávno jsme si ukázali Recept na Slaninové vrtulky v horkovzdušné fritéze, který sklidil obrovský úspěch, tak na něj pak také mrkněte 😉

Je slanina v horkovzdušné fritéze lepší než na pánvičce?

Za nás ano, protože je rovnoměrně propečená a krásně křupavá.

Díky koši horkovzdušné fritézy tuk průběžně odkapává, a tak se slanina „nevaří“ v tuku, ale je krásně dělána na horkém vzduchu, takže je skutečně delikátní.

Kolik kalorií má syrová slanina vs. slanina z horkovzdušné fritézy?

Slanina patří mezi kaloricky vydatné pokrmy, ale díky horkovzdušné fritéze obsahuje výsledný pokrm méně kalorií, protože tuk košem HF proteče.

Běžně má 100 gramů anglické slaniny zhruba 330 kalorií.

Často konzumovaná porce dvou plátků slaniny o celkové hmotnosti 40 gramů má kolem 132 kalorií.

Tím, že je ale slanina z horkovzdušné fritézy zbavená vypečeného tuku, tak lze odhadovat, že je její kalorická hodnota

  • ze 100 gramů slaniny cca 198 kalorií
  • ze dvou plátků o hmotnosti 40 gramů pak asi 79 kalorií

To je docela hezká kalorická úspora, že?

* druhů a výrobců slaniny existuje velké množství, a nutriční hodnoty a složení se liší. Tím pádem se liší i množství kalorií, takže zde uvedené hodnoty berte spíše jako obecné a doprovodné, nikoliv finální a zaručeně přesné!

📋 Ingredience na slaninu v horkovzdušné fritéze

Dneska je seznam ingrediencí až vtipně jednoduchý… 🤣

  • slanina

👩‍🍳 Postup: Recept na Slaninu v horkovzdušné fritéze

  • začneme předehřátím horkovzdušné fritézy na 200 °C po dobu 3 minut
  • do předehřáté fritézy vložíme 5-7 plátků slaniny – zde je to jen na vás, kolik plátků potřebujete a kolik se do koše vaší HF vejde
  • fritujeme po dobu 6 minut na 200 °C
  • slaninu není potřeba obracet
  • jakmile bude slanina hotová dle vašich představ, tak ji vytáhněte a podávejte

🤔 Poznámky k receptu

Jak dlouho dělat slaninu v horkovzdušné fritéze?

Slanina patří mezi pokrmy, jejichž propečenost si nejraději každý určuje sám – někdo má raději křupavější, někdo méně křupavou…

Proto si nejlépe vysledujte svou propečenost a tím pádem i čas fritování sami, ale my máme v oblibě nevíce zde zmíněných 6 minut při vysoké teplotě 200 °C.

Slanina nakrájená na tlusté plátky v horkovzdušné fritéze

Pokud používáte tlustší plátky, než je běžné, upravte prosím čas fritování.

Dle tloušťky plátků přidejte 2-4 minuty oproti standardním 6 minutám, to by mělo bohatě postačit.

Měl bych pod slaninu v horkovzdušné fritéze použít alobal?

Někdo používá alobal, aby nepřišel o tuk, který by jinak protekl košem HF.

Toto se dělá v případě, že pak chcete výpek dále využít.

My to tak zpravidla neděláme, protože pro odkapaný tuk už nemáme většinou další využití, ale vy to určitě můžete vyzkoušet.

Je potřeba zmínit, že slanina pak nebude tak pěkně vypečená, protože horký vzduch nebude tak dobře cirkulovat kolem slaniny a nebude tedy tak pěkně „ošvihnutá“.

Výhodou však je, že můžete na alobal třeba i rozklepnout vejce a udělat si volské oko. No, vyzkoušejte… 😋🍳

🥓 Jaké jsou recepty se slaninou z horkovzdušné fritézy?

Pojďme se společně podívat, jak použít slaninu z horkovzdušné fritézy v praxi.

Níže najdete pár našich oblíbených a často i docela originálních receptů.

☝️ Závěrečné hodnocení: Recept na Slaninu v horkovzdušné fritéze

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 5/5

  • recept na slaninu v horkovzdušné fritéze je velmi jednoduchý, rychlý a nevyžaduje žádnou přípravu
  • fritování slaniny v horkovzdušné fritéze zabere 6 minut
  • podle vašich preferencí si můžete čas jednoduše upravit, abyste byli s propečeností spokojení
  • jedná se o aktuálně náš nejoblíbenější způsob přípravy slaniny
  • díky přípravě v horkovzdušné fritéze ušetříte mnoho kalorií, jelikož tuk bude odkapávat košem HF a nebude se držet na slanině, jako v případě přípravy např. na pánvičce
  • nejčastěji na tento recept využíváme Anglickou slaninu, která je obecně oblíbená a velmi dobře dostupná
  • pokud budete používat tlustší plátky slaniny, tak čas receptu upravte o cca 2 až 4 minuty
  • Anglická slanina z horkovzdušné fritézy lze využít v mnoha receptech od burgerů, vajíček, anglické snídaně až po netradiční pokrmy, jako jsou batátové tousty

Kolik kalorii ma syrová slanina vs. slanina z horkovzdušné fritézy?recepty anglicka slanina Jak připravit anglickou slaninu v horkovzdušné fritéze? Recept na Slaninu v horkovzdušné fritéze Recept na Slaninu v horkovzdušné fritéze

Líbil se vám Recept na Slaninu v horkovzdušné fritéze? Tak mrkněte i na další naše články…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *