Špízy milujeme, proto je tu další varianta! Pojďme se společně podívat na Recept na Játrové špízy v horkovzdušné fritéze. Jsou chutné, krásně šťavnaté a mají dokonalou kůrku 👌
Co vše budeme potřebovat na špízy s játry?
Jak dlouho a na jakou teplotu je budeme péct?
Kdy je jíst a pro koho jsou vhodné?
To a mnohem více se dozvíte v dnešním receptu!
🍽 Recept na Játrové špízy v horkovzdušné fritéze
Obtížnost: jednoduché – 1/5
Čas přípravy: 5 minut
Čas fritování: 10 minut
Počet porcí: 4
📝 Popis: Recept na Játrové špízy v horkovzdušné fritéze
Kdo nás sleduje delší dobu, tak dobře ví, že patříme mezi milovníky špízů i jater.
Tak proč tuhle kombinaci nedat dohromady a nevychutnat si játrové špízy? 🤗
Pro koho jsou játrové špízy v horkovzdušné fritéze vhodné?
U nás je baští celá rodina včetně dětí.
Pokud máte játra také rádi a jíte je v rozumném množství, tak není jediný důvod si je nevychutnat.
Játra naopak obsahují mnoho minerálů a vitamínů, takže jsou vhodné téměř pro kohokoliv.
Nedoporučuje se konzumovat velké množství jater těhotným ženám, ale pokud je po sobě nebudete cpát po kilech, tak se nemusíte ničeho bát.
Za nás játra patří mezi zdravé potraviny, které mají mnoho výhod a pozitivní dopad na zdraví.
Kdy jíst játrové špízy?
My je máme nejraději k obědu či večeři, protože je recept jednoduchý a za pár minut hotový.
Občas se ale přistihneme, že je ujídáme i ke druhé večeři 😅
Několikrát nás špízy zachránily, když jsme je popadli, sbalili do krabičky a mohli jsme je baštit i během cesty autem či na výletě.
Jsou velmi univerzální a za to dáváme palec nahoru 👍
📋 Ingredience na Játrové špízy v horkovzdušné fritéze
- 300 g – játra
- 150 g – slanina
- 2 ks – paprika (červená, žlutá)
- 1 ks – cibule
- 1 lžička – olivový olej
- sůl, pepř (volitelně další koření – grilovací, uzená paprika)
👩🍳 Postup: Recept na Játrové špízy v horkovzdušné fritéze
- začneme nakrájením všech ingrediencí na podobně velké kousky
- naporcujeme tedy maso, slaninu i všechnu zeleninu na kousky cca 3×3 cm
- předehřejeme horkovzdušnou fritézu na 180 °C po dobu 3 minut
- mezitím všechny ingredience promícháme v misce, okořeníme a zakápneme olivovým olejem
- střídavě napichujeme na špejli nebo špízovou jehlu, dokud není naplněná – toto opakujeme u všech jednotlivých jehel
- špízy vložíme do koše horkovzdušné fritézy nebo na rošt na špízy
- my používáme rošť na špízy TESLA, se kterým máme super zkušenost, protože díky zdvihu dokáže horký vzduch dokonale cirkulovat a všechny ingredience se propečou rovnoměrně
- fritujeme na 180 °C po dobu 10 minut – pokud nemáte rošt na špízy, tak v polovině času jednotlivé špízy otočte
- jakmile budou špízy propečené dle vašich představ, tak můžeme podávat
🤔 Poznámky k receptu
Jak sladovat játrové špízy?
Pokud všechny špízy nesníte, tak není problém je uchovat ve vzduchotěsné krabičce v lednici.
Vydrží tam bez problému dva dny, což je dostatečný čas na to vymyslet, co s nimi dále…
Dokonce někdy děláme, že je „rozebereme“ a dají se použít jako základ do masových směsí nebo dokonce i do omelety. To rozhodně vyzkoušejte!
Jde ohřát špízy v horkovzdušné fritéze?
My nesnězené špízy často necháváme napíchnuté na jehlách a jakmile si je pak chceme dát, tak je jen ohřejeme v horkovzdušné fritéze na cca 3 minuty.
Stačí je jen prohřát a máte hotovo.
🍟 Jaké jsou nejlepší přílohy ke špízům v horkovzdušné fritéze?
Špízy se dají jíst i samotné, to je jasná věc.
Obsahují totiž játra, slaninu a zeleninu, takže k nim nemusíte přidávat nic extra, ale pokud byste přecijen měli chuť, tak určitě vyzkoušejte některou z následujících příloh
- Recept: Americké brambory v horkovzdušné fritéze
- Domácí křupavé hranolky: recept v horkovzdušné fritéze
- Recept na Mražené hranolky v horkovzdušné fritéze
- Recept: Batátové hranolky v horkovzdušné fritéze
- Recept na Mražené batátové hranolky v horkovzdušné fritéze
- Recept na Kukuřici v horkovzdušné fritéze
- Recept na Pečené brambory s tvarohem v horkovzdušné fritéze
- Recept: Celerové hranolky z horkovzdušné fritézy
Určitě můžete pokrm obohatit o omáčku.
Za nás můžeme doporučit tatarskou, barbecue, chilli omáčku nebo klasiku v podobě kečupu.
☝️ Závěrečné hodnocení: Recept na Játrové špízy v horkovzdušné fritéze
.
.
.