Recept na Pečené kuře s nádivkou v horkovzdušné fritéze

Dnes si ukážeme Recept na Pečené kuře s nádivkou v horkovzdušné fritéze. Šťavnaté, křehké, rovnoměrně propečené… Miluje ho celá naše rodina a rozhodně patří mezi naše TOP recepty! 🍗

Jak připravit nejlepší nádivku do kuřete?

Kdy a pro jakou příležitost se hodí kuře s nádivkou?

Jak docílit toho, aby bylo kuře šťavnaté a rovnoměrně propečené?

Jaká je ideální teplota a čas pro pečení kuřete v horkovzdušné fritéze?

To a mnohem více se dozvíte v dnešním receptu!

🍽 Recept na Pečené kuře s nádivkou v horkovzdušné fritéze

Obtížnost: středně obtížné – 2/5

Čas přípravy: 10 minut

Čas fritování: 60 minut

Počet porcí: 6

📝 Popis: Recept na Pečené kuře s nádivkou v horkovzdušné fritéze

Jde upéct kuře s nádivkou v hrokovzdušné fritéze?

Ano, a je skutečně dokonalé.

Dlouho jsme váhali, jestli je to vůbec dobrý nápad, ale pak jsme si řekli, že to musí vyjít, protože kuře s nádivkou doslova milujeme.

My jsme dnes jako velkou pomoc přivítali Cosori Dual Blaze Smart s dvěma topnými tělesy, díky kterým je příprava ještě jednoduší a výsledek chutnější.

Kdy jíst kuře s nádivkou a pro koho je vhodné?

Pro všechny milovníky kuřecího masa a krásně jemné a lahodné nádivky.

U nás ho s chutí baští celá rodina.

Děti milují nádivku, která během přípravy natáhne chuť a vůni masa.

Příprava není úplně triviální, takže recept doporučujeme na okamžiky, kdy máte trošičku více času, ale rozhodně to není žádná tragédie, protože příprava jako taková zabere 10 minut, což je za nás rozhodně přijatelná doba na to, jak je výsledný pokrm delikátní… 😍

Nejčastěji si kuře s nádivkou dáváme k víkendovému obědu nebo naopak ve chvíli, kdy potřebujeme připravit větší množství jídla, které si pak rozebereme různě do práce či když chceme mít jídlo i na druhý den.

📋 Ingredience na Pečené kuře s nádivkou v horkovzdušné fritéze

  • kuře
  • máslo / ghee – 1 PL
  • slanina – 150 g
  • vejce – 2 ks
  • mléko – 150 ml
  • rohlík – 3 ks
  • petrželka / pažitka / kopřiva
  • sůl, pepř, kmín

👩‍🍳 Postup: Recept na Pečené kuře s nádivkou v horkovzdušné fritéze

Nyní si ukážeme krok za krokem, jak připravit krásně šťavnaté kuře s tou nejlepší a přitom pěkně jednoduchou nádivkou.

Čeká nás návod na přípravu kuřete a také se dozvíme, co se přidává do nádivky… 🤗

  • kuře omyjeme, pomažeme máslem či ghee, nasolíme a posypeme kmínem
  • rohlíky nakrájíme na malé kostičky cca 1×1 cm a namočíme do mléka
  • rozpuštěné máslo smícháme se dvěma špetkami soli, pepřem a vejci
  • přidáme slaninu či uzené maso, petrželku, pažitku či kopřivy
  • vše důkladně ale zároveň jemně smícháme
  • nádivkou naplníme kuře – z části vnitřní dutinu kuřete, ale i kdekoliv pod kůží včetně prsou
  • můžete kuře svázat, aby se s ním dále lépe pracovalo a také, aby nádivka nemohla vypadávat
  • vložíme do koše HF prsíčky dolů a pečeme po dobu 60 minut při teplotě 180 °C
  • my jsme na přípravu použili horkovzdušnou fritézu Cosori Dual Blaze Smart s dvěma topnými tělesy, takže jsme nemuseli kuře obracet ani HF předehřívat
  • pokud použijete jinou HF, tak určitě v polovině času kuře otočte, aby se rovnoměrně propeklo ze všech stran, a před použitím ji můžete předehřát na tři minutky
  • jakmile je kuře zlatavé a nádivka hotová, tak můžeme servírovat 👌

TIP: u tohoto receptu můžete využít papírovou formu pro horkovzdušnou fritézu, která zabrání odkapávání chutného výpeku, který můžete použít na další podlévání. Zároveň tím můžete zabránit i případnému vysušení kuřete 

🤔 Poznámky k receptu

Jak dlouho a na kolik stupňů se peče kuře s nádivkou v horkovzdušné fritéze?

Nám se nejvíce osvědčila kombinace času 60 minut a teploty 180 °C.

Jelikož je uvnitř kuřete nádivka, tak určitě volíme takto pomalejší postup, aby bylo vše dokonale propečené.

Určitě bude záležet i na velikosti a výkonu horkovzdušné fritézy, velikosti kuřete a také vašich osobních preferencích.

My jsme tento recept připravili v horkovzdušné fritéze Cosori Dual Blaze Smart s dvěma topnými tělesy, které zajišťují rovnoměrné propečení bez nutnosti kuře v polovině času otáčet nebo s ním jakkoliv hýbat.

Dále má fritéza 12 programů či ji můžete ovládat skrze mobilní aplikaci a během vaření se klidně válet na gauči 🥱

Jak naplnit kuře nádivkou?

Kuře plníme jak do vnitřní dutiny, tak i pod kůži obecně.

Doporučujeme vnitřek plnit jen z části, protože kdybyste jej naplnili celý, tak se nádivka ani vnitřek kuřete dostatečně nepropeče a výsledek nebude tak dobrý.

Raději se tedy pokuste co nejvíce nádivky dostat pod kůži kuřete kdekoliv to jen půjde.

Bude určitě záležet na konkrétním kusu kuřete, ale s trochou snahy můžete nadít kuře téměř po celé ploše.

Co se zbytkem nádivky?

Pokud vám nějaká nádivka zbyde, tak z ní můžete udělat třeba šišky obalené v plátcích slaniny.

V případě, že byste chtěli, tak můžete zvolit variantu klasické nádivky v pekáčku, kdy jednoduše dáte nádivku do zapékací misky a upečete ji samotnou.

Jak skladovat kuře s nádivkou?

Vzhledem k tomu, že se nám málokdy podaří sníst celé kuře včetně nádivky najednou, tak jej musíme skladovat.

My volíme dvě varianty podle toho, jak dlouho bude v lednici.

Pokud tam má být třeba jen přes noc a druhý den ho sníme, tak volíme kombinaci papírové formy Cosori a alobalu na přikrytí.

Pokud skladujeme třeba dva dny, tak doporučujeme použít vzduchotěsnou nádobu, která jídlo lépe ochrání a udrží jej déle čerstvé.

Lze kuře s nádivkou znovu ohřát v horkovzdušné fritéze?

Ano, rozhodně.

My ho necháváme prohřát na teplotu 160 °C po dobu 5 minut.

Tím, že je zde i nádivka, tak ohříváme raději pozvolna a výsledek je za nás lepší.

🍟 Jaké jsou nejlepší přílohy k pečenému kuřeti s nádivkou?

Pokud by vám nestačila jako příloha nádivka, tak rozhodně můžete zkusit některé z následujících příloh z horkovzdušné fritézy

☝️ Závěrečné hodnocení: Recept na Pečené kuře s nádivkou v horkovzdušné fritéze

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 5/5

  • recept na pečené kuře s nádivkou v horkovzdušné fritéze patří mezi středně obtížné
  • příprava receptu trvá 10 minut, samotné horkovzdušné fritování pak 60 minut
  • nám se ale líbí, že díky nadívání kuřete využijete prostor na maximum, protože tak připravíte rovnou i přílohu, která se upeče uvnitř kuřete a nemusíte ji řešit zvlášť
  • pokud byste chtěli kromě nádivky ještě další přílohu, tak je prima volbou některá z následujících variant – pečené brambory, americké brambory či různé zeleninové hranolky
  • výhodou tohoto pokrmu je, že je ho velké množství a vystačí na dva dny s tím, že lze opět pohodlně ohřát v HF
  • naše nádivka je jednouchá, ale přesto velmi chutná a rychlá na přípravu
  • pokud vám nádivka zbyde a nevejde se do kuřete, tak z ní můžete udělat šišky a péct vedle kuřete nebo ji můžete dát do zapékací formy a upéct ji zvlášť
  • doporučujeme použít i papírovou formu do HF, která zabrání odkapávání šťávičky – ta se vám může hodit na podlitý a také k tomu, aby se kuře zbytečně nevysušovalo
  • za nás se jedná o perfektní rodinný oběd, který mají rádi i ti nejmenší strávníci

Nejlepší nádivka Co vše patří do nádivky? Jak se nadívá kuře nádivkou? Recept horkovzdušná fritéza Cosori Jak připravit kuře v horkovzdušné fritéze Cosori? Co vše patří do nádivky a lze udělat v horkovzdušné fritéze? Recept na Pečené kuře s nádivkou v horkovzdušné fritéze Recept na nejlepší a jednoduchou nádivku Jak připravit kuře v horkovzdušné fritéze? Recept na Pečené kuře s nádivkou v horkovzdušné fritéze Recepty Cosori Recept na Pečené kuře s nádivkou v horkovzdušné fritéze CosoriRecept kuře horkovzdušná fritéza

.

.

.

Líbil se vám Recept na Pečené kuře s nádivkou v horkovzdušné fritéze? Tak mrkněte i na další naše články…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *