Recept na „Loaded hranolky“ s čedarem a slaninou v horkovzdušné fritéze je tady! Hranolky jsou klasika, ale tyto vylepšené se sýrem a slaninou, to je jiná liga! 💯🍟
Co jsou to loaded hranolky a kdy je jíst?
Jaké jsou potřeba ingredience a jaký je postup?
Jak dlouho a na jakou teplotu péct loaded hranolky?
To a mnohem více se dozvíte v dnešním receptu na tyto nejlepší „pizza“ hranolky s čedarem a slaninou!
🍽 Recept na „Loaded hranolky“ s čedarem a slaninou v horkovzdušné fritéze
Obtížnost: jednoduché – 1/5
Čas přípravy: 2 minuty
Čas fritování: 20 minut
Počet porcí: 2-4
📝 Popis: Recept na „Loaded hranolky“ s čedarem a slaninou v horkovzdušné fritéze
Co jsou to loaded hranolky?
Loaded fries [výslovnost: loudyd frájs] jsou americkým pokrmem, který spojuje hranolky (fries) s různými přídavky, nejčastěji čedarem a slaninou 🧀🥓
Tato chuťově bohatá varianta bramborových hranolek může obsahovat různé ingredience, jako jsou sýr, smetana, jarní cibulka, jalapeños, rajčata, guacamole nebo dokonce kousky masa, jako jsou smažené kousky kuřecího masa nebo hovězího masa.
Každý, kdo připravuje loaded fries, si může přizpůsobit recept podle svých preferencí a fantazie.
Tento pokrm je oblíbený v různých podobách a může se objevit v menu různých restaurací, fast foodů nebo food trucků.
My si je dnes uděláme za pomoci horkovzdušné fritézy doma! 🤩
Loaded hranolky jsou známé svou výraznou chutí a velkým množstvím přísad, které je dělají sytým a lahodným jídlem.
Jde udělat loaded hranolky v horkovzdušné fritéze?
Ano, a jsou skutečně skvělé.
Takzvané pizza hranolky jsou velmi populární hlavně v Americe, kde tento pokrm zažívá opravdový boom.
Horkovzdušná fritéza je pro přípravu tohoto pokrmu jako stvořená a je jedním ze spotřebičů, kde je připravíte nejlépe 👌
Recept je velmi jednoduchý a rychlý, proto je vhodný i pro úplné začátečníky.
Existuje pro loaded fries nějaký český název?
Český název neexistuje a můžeme se setkat hned s několika označeními.
Loaded fries se často nazývají jako loaded hranolky či hranolky s nákladem.
Nákladem jsou v tomto případě myšleny další doplňující ingredience.
Mezi další názvy patří například Dirty fries (špinavé hranolky) či Bacon-cheese fries, tedy hranolky se sýrem a slaninou, nebo Pizza hranolky.
Určitě nesmíme zapomenout ani na označení party hranolky, které napovídá, že je pokrm vhodný i pro různé sešlosti a oslavy.
Dalším běžným, ne však úplně přesným názvem je jednoduchý pojem sýrové hranolky.
Kdy je jíst a pro jaké příležitosti jsou dobré?
Jak zaznělo výše, tak jsou pizza hranolky vhodné pro různé party a oslavy, kdy si každý jen tak může zobat z jednoho talíře.
Tento pokrm je jako stvořený pro sdílení a uzobávání z jednoho talíře či misky více osobami.
Prima je také k večernímu posezení třeba u oblíbeného filmu a nahrazuje tak různé brambůrky, tyčinky či křupky.
📋 Ingredience na „Loaded hranolky“ s čedarem a slaninou v horkovzdušné fritéze
Jaké přísady jsou potřeba pro loaded fries? Co vše obsahují?
Dozvíte se v seznamu ingrediencí níže…
- hranolky – 300 gramů
- sýr čedar – 100 gramů
- slanina – 150 gramů
- jarní cibulka
- jalapeňos papričky (volitelně)
- sůl
- pepř
👩🍳 Postup: Recept na „Loaded hranolky“ s čedarem a slaninou v horkovzdušné fritéze
Pojďme se nyní podívat hezky krok za krokem, jak vytvořit loaded fries neboli hranolky s nákladem.
Postup receptu je velice jednoduchý a rychlý…
- začneme předehřátím horkovzdušné fritézy na 200 °C po dobu 3 minut
- do koše horkovzdušné fritézy nasypte osolené hranolky a fritujte po dobu cca 17 minut
- v polovině času košíkem zatřepte, aby se vše důkladně promíchalo a hranolky se pootočily
- jakmile jsou hranolky hotové, tak přidejte sýr a na drobounké kousky nakrájenou slaninu
- fritujte další 3 minuty, dokud se sýr pěkně nerozteče a slanina není krásně křupavá
- vložte do misky nebo na talíř a jemně zamíchejte, aby sýr protekl mezi hranolky a chutě se spojily
- na závěr posypte jarní cibulkou, nakrájenými jalapeños papričkami,trochou pepře a podávejte
TIP: loaded fries můžete připravovat přímo v košíku HF nebo také v nějaké formě, odkud pak můžete rovnou jíst. Nám se pro tyto účely osvědčila TESLA AirCook QB155 univerzální forma na pečení, která je lehká, praktická, skvěle vodí teplo, a navíc pak i dobře vypadá na stole…
🤔 Poznámky k receptu
Jak dlouho a na jakou teplotu péct loaded hranolky v horkovzdušné fritéze?
Nám se nejvíce osvědčila kombinace teploty 200 °C a celkového času 20 minut.
Za tuto dobu se udělají hranolky krásně do zlatova, hezky křupou, sýr se rozteče, slanina je dokonale křupavá. Prostě geniální 👌
Určitě však bude záležet i na výkonu vaší horkovzdušné fritézy, celkové dávce a také vašich osobních preferencích.
Nám ale 20 minut při teplotě 200 °C funguje vždycky bezvadně.
Jde loaded hranolky znovu ohřát v horkovzdušné fritéze?
Loaded fries určitě můžete znovu ohřát v horkovzdušné fritéze.
Doporučujeme však nižší teplotu kolem 150 °C, aby se všechny přísady dobře prohřály a nic se nespálilo.
Dle chuti můžete přidat další sýr nebo jiné ingredience.
🍟 Jaké jsou další možné ingredience a varianty na party hranolky?
Pokud vás základní recept na loaded fries baví, ale chtěli byste ho ještě trochu pozměnit či vylepšit, tak určitě vyzkoušejte naše tipy na další přísady či omáčky.
Vyzkoušejte jiné druhy sýrů, jako je sýr s modrou plísní (niva), parmezán, gouda atd.
Přidejte omáčky na namáčení, např. kečup, majonéza, rančerský dresink, salsa nebo pálivá omáčka.
Vyzkoušejte namísto slaniny další druhy masa, jako je trhané či mleté vepřové, hovězí či kuřecí, nebo jiné uzeniny, jako např. chorizo.
Také můžete snadno vytvořit vegetariánské či veganské loaded fries, pokud zvolíte vhodné přísady, tedy třeba veganské varianty slaniny či sýru.
Možností je opravdu hodně, tak vyzkoušejte cokoliv, nebudete litovat 🤩
A jasně… nemusíte používat jen mražené bramborové hranolky, ale určitě vyzkoušejte i
- Domácí křupavé hranolky: recept v horkovzdušné fritéze
- Recept: Batátové hranolky v horkovzdušné fritéze
- Recept na Mražené batátové hranolky v horkovzdušné fritéze
- nebo další zeleninové hranolky
☝️ Závěrečné hodnocení: Recept na „Loaded hranolky“ s čedarem a slaninou v horkovzdušné fritéze
.
.
.
Líbil se vám Recept na „Loaded hranolky“ s čedarem a slaninou v horkovzdušné fritéze? Tak mrkněte i na další naše články…
- Recept na Tortilla Pizzu v horkovzdušné fritéze
- Recept: Pizza v horkovzdušné fritéze
- Recept: Pizza šneci v horkovzdušné fritéze
- Recept na Mraženou pizzu v horkovzdušné fritéze
- Recept na Tortilla Smash burger v horkovzdušné fritéze
- Tortilla sandwich v horkovzdušné fritéze: recept s avokádem
- Recept na BLT sandwich v horkovzdušné fritéze
- Recept na Domácí snídaňový sendvič s vejcem a slaninou
- Recept na Slaný závin v horkovzdušné fritéze
- Recept na Těstovinové chipsy v horkovzdušné fritéze
- Recept na Křupavé gnocchi v horkovzdušné fritéze
- Recept na Holandský řízek v horkovzdušné fritéze