Recept na Šunkofleky v horkovzdušné fritéze

Co si budeme povídat, zapečené těstoviny miluje každý! Recept na Šunkofleky v horkovzdušné fritéze je tady a my máme obrovskou radost, že se o tuhle dobrotu s vámi můžeme podělit… 🤩

Co vše potřebujeme na nejlepší šunkofleky?

Jak dlouho a na jakou teplotu péct šunkofleky?

Jaké jsou další varianty a jaké můžeme použít přísady?

Jaký je přesný postup?

To a mnohem více se dozvíte v dnešním receptu na domácí zapečené těstoviny s uzeným masem a vejcem v horkovzdušné fritéze!

🍽 Recept na Šunkofleky v horkovzdušné fritéze

Obtížnost: jednoduché – 1/5

Čas přípravy: 10 minut

Čas fritování: 25 minut

Počet porcí: 4

📝 Popis: Recept na Šunkofleky v horkovzdušné fritéze

Jde udělat šunkofleky v horkovzdušné fritéze?

Ano, a jsou skutečně vynikající!

Jsou dokonale opečené na povrchu a uvnitř krásně jemné.

Navíc je příprava velice rychlá a recept sám o sobě jednoduchý.

Pokud máte chuť na tradiční český pokrm, tak jste tady dneska rozhodně správně!

Kdy jíst šunkofleky a pro koho jsou vhodné?

U nás je miluje celá rodina včetně dětí. Ty je mají nejraději…

Nejčastěji je jíme k obědu nebo večeři, ale určitě se neztratí do krabičky na cestách nebo do kanceláře.

Skvěle se přenášejí, dají se dobře ohřívat a také velmi dobře chutnají i studené.

My považujeme za velkou výhodu, že se dají zapéct už třeba večer předem a druhý den jsou připravené, takže máte jídlo bez starostí!

📋 Ingredience na Šunkofleky v horkovzdušné fritéze

Co se dává do šunkofleků? Jak šunkofleky ochutit? Kolik je potřeba vajíček do šunkofleků?

To se dozvíte v seznamu ingrediencí níže…

  • těstoviny (fleky či jiné) – 400 g
  • uzené maso – 250 g
  • vejce – 5 ks
  • česnek – 2 stroužky
  • 31% smetana – 100 ml
  • mléko – 250 ml
  • petržel – 1 lžíce (volitelně)
  • sádlo / máslo
  • sůl
  • pepř

👩‍🍳 Postup: Recept na Šunkofleky v horkovzdušné fritéze

Nyní se společně podíváme, jak se připravují šunkofleky hezky krok za krokem.

Tyto rychlé a jednoduché zapečené těstoviny máte opravdu během chviličky.

  • začneme uvařením těstovin al dente neboli na skus, protože se nám pak ještě v HF dopečou
  • jakmile jsou těstoviny uvařené, tak zapneme horkovzdušnou fritézu a necháme předehřát na 190 °C po dobu 3 minut
  • mezitím v misce rozšleháme vejce a smícháme se smetanou a mlékem
  • uzené maso nakrájíme na kostičky dle vašeho přání, nám vyhovují o velikosti cca půl až jeden centimetr
  • v pekáčku či formě smícháme maso, těstoviny, česnek, volitelně petržel, sůl, pepř a na závěr zalijeme směsí vajec, smetany a mléka
  • šunkofleky pečeme v horkovzdušné fritéze při 190 °C po dobu 25 minut
  • jakmile jsou šunkofleky propečené dle vašich představ, tak můžeme podávat třeba s kyselou okurkou 🙏

🤔 Poznámky k receptu

Jak dlouho a na jakou teplotu se zapékají šunkofleky v horkovzdušné fritéze?

Nám se nejvíce osvědčila kombinace teploty 190 °C a času 25 minut.

Za tuto dobu se totiž na povrchu vytvoří dokonale propečená kůrka a uvnitř zůstanou hezky jemné a vláčné, takhle to máme nejraději 👍

Určitě však bude záležet na výkonu vaší horkovzdušné fritézy, použité zapékací misce a také vašich osobních preferencích.

Nám ale 25 minut při 190 stupních funguje bezvadně!

V čem zapékat šunkofleky v horkovzdušné fritéze?

Nám se nejvíce osvědčila univerzální forma na pečení TESLA.

Máme s ní velice dobrou zkušenost a používáme ji i na další recepty, jako jsou třeba

Je z lehkého materiálu, skvěle vodí teplo, rovnoměrně se prohřívá, dá se mýt v myčce nádobí

Dokonce v ní lze pokrm vložit do lednice, takže nemusíte špinit další misky či krabičky.

Za nás prostě bomba a jedná se o jeden z našich nejoblíbenějších kusů příslušenství do horkovzdušné fritézy 👌

Jak skladovat šunkofleky?

Zapečené těstoviny s uzeným masem a vejcem lze skladovat v uzavíratelné nádobě v lednici.

Takto vám vydrží i tři dny a na jejich čerstvosti a chuti to není vůbec znát.

Naopak se často setkáváme s názorem, že takto uležené jsou ještě lepší, tak to rozhodně vyzkoušejte 🤩

Lze znovu ohřát šunkofleky v horkovzdušné fritéze?

Ano, s tímto máme opravdu bohaté zkušenosti!

Doporučujeme je ohřívat při nižší teplotě kolem 150 °C po dobu cca 5 minut, aby se prohřály rovnoměrně a zároveň se na vrchu nevysušily.

Ohřáté chutnají velmi dobře a my to tak děláme skoro s každou várkou, prostě perfekt! 🥳

🍝 Jaké jsou další možné ingredience a varianty šunkofleků?

Pokud vám z jakéhokoliv důvodu nevyhovuje náš recept na tradiční šunkofleky, které jsou za nás skutečně luxusní, tak můžete vyzkoušet následující obměny…

  • vyzkoušejte jiné druhy masa či uzenin (žebra, šunka atd.)
  • často se do zapečených těstovin přidává i sýr, například gouda
  • můžete přidat cibulku, na které klidně můžete orestovat maso
  • někdy se také používá mražená zelenina, jako je třeba hrášek

A jasně, nikdy nezapomínejte na kyselou okurku, která k šunkoflekům prostě patří 🤩

☝️ Závěrečné hodnocení: Recept na Šunkofleky v horkovzdušné fritéze

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 5/5

  • šunkofleky jsou jednoduchý a rychlý recept v horkovzdušné fritéze
  • příprava zabere 10 minut, samotné horkovzdušné fritování pak 25 minut
  • nejvíce se nám pro přípravu osvědčila teplota 190 °C
  • my máme nejraději tradiční suroviny do šunkofleků – těstoviny, uzené maso, vejce, česnek, 31% smetana, mléko, sádlo / máslo, sůl a pepř + někdy petržel
  • určitě ale můžete vyzkoušet další přísady a alternativy jako jiné druhy masa či uzenin, sýr, mražená zelenina atd.
  • nejraději děláme tyto zapečené těstoviny s uzeným masem a vejcem v univerzální formě na pečení TESLA, která má super nepřilnavý povrh, skvěle vodí teplo, je lehká a dá se v ní pokrm znovu ohřát
  • pokud nesníte šunkofleky hned, tak to vůbec nevadí, protože v lednici vydrží i tři dny
  • u nás doma mají tyto poctivé šunkofleky rádi všichni, ale nejvíce si na nich vždy pochutnají děti, které je přímo milují

Jak dlouho a na jakou teplotu péct šunkofleky? Nejlepší tradiční šunkofleky recept Recept na Šunkofleky v horkovzdušné fritéze recept zapečené těstoviny luxusní šunkofleky recept Recept na Šunkofleky v horkovzdušné fritéze

.

.

.

Líbil se vám Recept na Šunkofleky v horkovzdušné fritéze? Tak mrkněte i na další naše články…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *