Recept na Mražené steakové hranolky v horkovzdušné fritéze

Dnes nás čeká Recept na Mražené steakové hranolky v horkovzdušné fritéze! Krásně křupavé, dokonale chutné a navíc jednoduché a rychlé. Další příloha v horkovzdušné fritéze je tady! 🍟

Co vše je potřeba a jaký je postup?

Co jsou to steakové hranolky?

K jakým pokrmům se nejlépe hodí?

To a mnoho dalšího se dozvíte v dnešním receptu na mražené bramborové steakové hranolky!

🍽 Recept na Mražené steakové hranolky v horkovzdušné fritéze

Obtížnost: jednoduché – 1/5
Čas přípravy: 1 minuta
Čas fritování: 25 minut
Počet porcí: 3

📝 Popis: Recept na Mražené steakové hranolky v horkovzdušné fritéze

Jde udělat mražené stejkové hranolky v horkovzdušné fritéze?

Ano, a jsou skutečně fantastické 🤩

Dokonale křehké, krásně propečené a přecijen s perfektně vláčným středem.

Pokud jste si říkali, jak tyto hranolky, které můžete znát třeba z oblíbeného steak housu udělat, tak se na to společně mrkneme.

Tak nažhavte horkovzdušnou fritézu a jdeme na to 👩🏻‍🍳

Dneska to navíc bude mega jednoduché, protože vyzkoušíme mraženou variantu!

Tip: pokud vás zajímá, jak udělat domácí steakové hranolky, tak mrkněte na náš recept zde.

Co jsou to steakové hranolky a jaký je rozdíl oproti klasickým hranolkům?

Steakové hranolky neboli stejkové hranolky (někdy označované jako steak fries) jsou typ hranolků, které jsou charakteristické svým větším a robustnějším „tělem“.

Tyto hranolky jsou širší a tlustší než klasické hranolky, což jim umožňuje mít měkký a vláčný vnitřek s dokonale křupavým povrchem.

Steakové hranolky se obvykle připravují na plátky o šířce přibližně 1 až 2 centimetry a mohou být pečené nebo smažené.

Díky své tloušťce jsou ideální pro pečení v troubě nebo také horkovzdušné fritéze, což je v obou případech zdravější alternativa ke klasickému olejovému fritování.

Kdy jíst steakové hranolky a pro koho jsou vhodné?

Název „steakové hranolky“ pochází z jejich častého podávání jako přílohy ke steakům v restauracích, kde jejich robustní velikost a textura dobře doplňují masité jídlo.

Mohou být ale samozřejmě servírovány i s různými omáčkami nebo jako součást jiných pokrmů.

U nás je mají rádi dospěláci i děti.

Mražené steakové hranolky složení

Složení mražených steakových hranolků se samozřejmě může dle výrobce lišit, ale my nejraději kupujeme jen z brambor a oleje, následně si kořeníme sami.

Takové výrobky se dají sehnat, ale stejně tak seženete i některé produkty, které mají seznam ingrediencí mnohem delší a obsahují i různé směsi koření, často se zde objevují i sladidla atd., tak na to dávejte pozor, pokud se snažíte si hlídat to, co jíte…

Ne vždy znamená, že více = lépe, a u potravin to platí dvojnásob 😎

Mražené steakové hranolky kalorie

Ikdyž by to tak na první pohled nemuselo vypadat, tak mražené steakové hranolky jsou ve skutečnosti poměrně dietním pokrmem.

Zjednodušeně se totiž jedná o brambory s trochou oleje (dle složení výrobce), takže se nemusíte bát, že by váš kalorický příjem nějak vážněji zatížily.

100 g mražených steakových hranolků má asi

  • Kalorie 120 kcal / 504 kJ
  • Bílkoviny 1,9 g
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 0,5 g

📋 Ingredience na Mražené steakové hranolky v horkovzdušné fritéze

Co je potřeba na přípravu mražených stejkových hranolků a jak hranolky ochutit?

  • mražené steakové hranolky – 750 g
  • sůl

Tip: můžete přidat extra koření, jako je pepř, sušený česnek, uzená paprika atd.

👩‍🍳 Postup: Recept na Mražené steakové hranolky v horkovzdušné fritéze

Pojďme se nyní hezky krok za krokem podívat, jak udělat mražené stejkové hranolky

  • začneme předehřátím horkovzdušné fritézy na 200 °C po dobu 3 minut
  • mražené steakové hranolky nasypeme do košíku horkovzdušné a posypeme solí, případně i dalším oblíbeným kořením
  • pečeme při 200 °C po dobu 25 minut
  • v polovině času doporučujeme košíkem zatřepat, aby se hranolky promíchaly a pootočily, takže budou krásně rovnoměrně propečené ze všech stran
  • jakmile jsou steakové hranolky hotové dle vašich představ, tak můžete podávat – nejlépe jejich připravenost vyzkoušíte ochutnáním, klidně i opakovaným 🤪😅

🤔 Poznámky k receptu

Jak dlouho a na jakou teplotu dělat mražené steakové hranolky?

Nám se nejvíce osvědčila kombinace teploty 200 °C a času 25 minut.

Hranolky jsou pak krásně křupavé na povrchu a dokonale jemné uvnitř.

Určitě však bude záležet i na výkonu vaší horkovzdušné fritézy, celkové dávce, velikosti jednotlivých hranolků a také vašich osobních preferencích.

Nám však 25 minut při 200 stupních funguje vždy perfektně 🤩

Jak skladovat hotové steakové hranolky?

Pokud nesníte všechny hranolky najednou, tak se nic neděje.

Můžete je skladovat přes noc pod utěrkou nebo v košíku HF, případně pak až dva dny v uzavíratelné nádobě.

Lze steakové hranolky znovu ohřát v horkovzdušné fritéze?

Ano, s tímto máme bohaté zkušenosti.

Doporučujeme je následně ohřívat na 180 stupňů po dobu cca 3-5 minutek.

Tuto teplotu volíme, jelikož se jim zase navrátí krásná křupavost 👍

Kde koupit mražené steakové hranolky?

Možností je poměrně mnoho, protože výrobců mražených steakových hranolků stále přibývá a vyskytují se ve více a více prodejnách.

Steakové hranolky nabízí Albert, Lidl, Tesco, Kaufland, Rohlik, Makro a mnoho dalších.

Steakové hranolky cena

Cena mražených steakových hranolků se může lišit dle výrobce a obchodu, ale nejčastěji se dají sehnat kolem 30-40 Kč za balení o 500-750 gramech.

🍟 K čemu jíst mražené steakové hranolky?

Pokud hledáte, k čemu se hodí mražené stejkové hranolky, tak pro vás máme hned několik tipů:

Pokud jste si ani v tomto seznamu nevybrali, tak mrkněte na další recepty na maso v horkovzdušné fritéze, kde najdete i další varianty burgerů, steaků, tortill atd. 🤟

☝️ Závěrečné hodnocení: Recept na Mražené steakové hranolky v horkovzdušné fritéze

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 5/5

  • mražené stejkové hranolky patří mezi jednoduché a rychlé recepty v horkovzdušné fritéze
  • příprava zabere jen 1 minutu, samotné horkovzdušné fritování pak 25 minut
  • nejvíce se nám pro přípravu osvědčila teplota 200 °C, to je za nás super způsob, jak usmažit perfektní křupavé hranolky
  • mražené steakové hranolky jsou přílohou z brambor, která nahrazuje klasické hranolky či například americké brambory
  • podávají se často k masu a na první pohled jsou širší a celkově objemnější, než klasické hranolky
  • na přípravu mražených steakových hranolků budeme potřebovat: mražené steakové hranolky, sůl a dle složení výrobku volitelně i další koření (pepř, sušený česnek, uzenou papriku,…)
  • pokud nesníte všechny najednou, můžete je skladovat přes noc v košíku horkovzdušné fritézy nebo pod utěrkou, dále pak až dva dny v uzavíratelné nádobě
  • samozřejmě je i možné hranolky znovu ohřát v HF, kdy doporučujeme teplotu 180 °C a čas 3-5 minutek – za tuto dobu a při této teplotě pak chytnou zase krásnou křupavost
  • mražené steakové hranolky nabízí Albert, Lidl, Kaufland, Tesco, Rohlik a další
  • dle výrobce se mohou lišit složením a velikostí balení, které se vyskytuje nejčastěji kolem 500-750 gramů a cena cca 30 až 40 korun
  • mražené stejkové hranolky se dokonale hodí ke steakům, burgerům, tortillám a dalším převážně masitým pokrmům
  • určitě mražené steakové hranolky vyzkoušejte, protože u nás doma zatím nikdy nezklamaly

Recept na Mražené steakové hranolky v horkovzdušné fritéze Steakové hranolky - složení a cena Mražené stejkové hranolky horkovzdušná fritéza Steakové hranolky kde koupit? Albert, Lidl, Rohlik, Tesco, Kaufland Recept na Mražené steakové hranolky v horkovzdušné fritéze

.

.

.

Líbil se vám Recept na Mražené steakové hranolky v horkovzdušné fritéze? Tak mrkněte, i na další přílohy z horkovzdušné fritézy…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *