Recept na Kuřecí čtvrtky v horkovzdušné fritéze

Recept na Kuřecí čtvrtky v horkovzdušné fritéze je tady. Pokud hledáte, co udělat z kuřecích čtvrtek, tak pro vás dneska máme velmi jednoduchý a rychlý recept, který zvládnou i naprostí začátečníci! 🍗

Jaké jsou potřeba ingredience na recept na kuřecí čtvrtky?

Co to vůbec jsou kuřecí čtvrtky?

Jaké přílohy se hodí ke kuřecím čtvrtkám?

Jak dlouho a na jakou teplotu péct kuřecí čtvrtky?

To a mnoho dalšího se dozvíte v dnešním receptu na kuřecí maso v horkovzdušné fritéze!

🍽 Recept na Kuřecí čtvrtky v horkovzdušné fritéze

Obtížnost: jednoduché – 1/5
Čas přípravy: 3 minuty
Čas fritování: 25 minut
Počet porcí: 4 ks

📝 Popis: Recept na Kuřecí čtvrtky v horkovzdušné fritéze

Jde udělat kuřecí čtvrtky v horkovzdušné fritéze?

Ano, a jsou skutečně vynikající 👌

Kuřecí maso z horkovzdušné fritézy je krásně šťavnaté a na povrchu dokonale křupavé.

Rádi v horkovzdušné fritéze pečeme celé kuře, křídla, stehna a dneska je čas na kuřecí čtvrtky.

Pokud hledáte jednoduchý a rychlý recept, tak tenhle budete milovat! 🥰

Co jsou to kuřecí čtvrtky?

Jedná se o kuřecí stehno s částí páteřní kosti.

Čtvrtky patří mezi šťavnatější části kuřete a jsou oblíbené i díky nižší ceně.

Mezi oblíbené metody přípravy patří grilování, pečení nebo příprava v horkovzdušné fritéze.

Kuřecí čtvrtky cena

Cena kuřecích čtvrtek je oproti jiným kusům kuřecího masa nižší 👍

Aktuálně se dají sehnat okolo 90 Kč za kilogram, ale vždy to záleží na konkrétním výrobci, respektive prodejci.

Určitě je potřeba myslet na to, že třeba BIO kuřecí maso pak bude jistě dražší.

Často jsou však vidět na kuřecí čtvrtky různé akce, takže pokud si nějakou pohlídáte, tak je můžete pořídit ještě levněji…

Kolik váží kuřecí čtvrtka?

I zde bude samozřejmě záležet na dodavateli a velikosti konkrétních kuřat, ale obvykle má jedna kuřecí čtvrtka okolo 300-400 gramů.

To je takový standard, ale jistě se setkáte s o trochu většími i menšími kousky.

Kdy jíst kuřecí čtvrtky a pro koho jsou vhodné?

My je máme nejraději jako rychlý oběd či večeři z kuřecího masa.

Výhodou je, že je můžete udělat ve větší dávce a zbyde vám na další den do školy či kanceláře, protože se velice dobře přenášejí v krabičce.

Kuřecí čtvrtky jsou navíc zdravé a obsahují velké množství bílkovin, takže je určitě doporučujeme, pokud si nejen rádi pochutnáte, ale zajímá vás třeba hubnutí nebo naopak nabírání svalové hmoty.

U nás je máme v oblibě celá rodina včetně dětí.

📋 Ingredience na Kuřecí čtvrtky v horkovzdušné fritéze

Co vše je potřeba na kuřecí čtvrtky?

  • kuřecí čtvrtky
  • sůl
  • pepř
  • koření na kuřecí maso
  • olivový olej

👩‍🍳 Postup: Recept na Kuřecí čtvrtky v horkovzdušné fritéze

Pojďme se nyní společně podívat, jak udělat kuřecí čtvrtky v horkovzdušné fritéze hezky krok za krokem.

Jak dlouho dělat kuřecí maso v horkovzdušné fritéze a jaký je další postup?

  • začneme předehřátím horkovzdušné fritézy na 190 °C po dobu 3 minut
  • kuřecí čtvrtky vybalíme a potřeme olivovým olejem
  • my nejraději používáme tento extra panenský olivový olej ve spreji, který je velmi praktický a jeho dávku máte dokonale pod kontrolou
  • následně použijeme oblíbené koření – nám nejlépe funguje kombinace soli, pepře a koření na kuře
  • námi používané koření na kuře obsahuje uzenou papriku, česnek, cibuli, majoránku, zázvor, kmín, hřebíček a pár dalších ingrediencí, ale použijte takové, jaké vyhovuje vám
  • vložíme do koše horkovzdušné fritézy a pečeme na 190 °C po dobu 25 minut s tím, že v polovině času jednotlivé čtvrtky otočíme, aby se vše propeklo rovnoměrně ze všech stran
  • jakmile je kůrka hezky opečená a uvnitř maso hotové, tak můžeme podávat 🤩

🤔 Poznámky k receptu

Jak dlouho a na jakou teplotu péct kuřecí čtvrtky v horkovzdušné fritéze?

Nám se nejvíce osvědčila kombinace teploty 190 °C a času 25 minut.

Určitě však bude záležet i na výkonu vaší horkovzdušné fritézy, velikosti kuřecích čtvrtek, celkové dávce a také vašich osobních preferencích.

Nám ale vždy 25 minut při 190 stupních funguje bezvadně 👍

Jak skladovat kuřecí čtvrtky?

Pokud všechny čtvrtky nesníte najednou, tak to vůbec nevadí.

My je skladujeme buď přes noc přímo v koši horkovzdušné fritézy nebo až tři dny v uzavíratelné nádobě v lednici.

Lze znovu kuřecí čtvrtky ohrát v horkovzdušné fritéze?

Ano, s tímto máme bohaté zkušenosti.

Doporučujeme kuřecí maso ohřívat při nižší teplotě kolem 150 °C, aby se vše dobře prohřálo a naopak se nespálilo či nevysušilo.

Postačí 3-5 minutek.

🍗 Jaké jsou další možné ingredience a přílohy ke kuřecím čtvrtkám?

Pokud byste chtěli náš základní recept na kuřecí čtvrtky v horkovzdušné fritéze ještě jakkoliv upravit či vylepšit, tak máte poměrně dost možností…

  • použijte jakékoliv jiné koření či bylinky
  • můžete maso marinovat ve směsi oleje a čerstvých bylinek
  • naložte čtvrtky do jogurtu či kefíru společně s kořením
  • použijte med či například pikantní omáčku

Možností kořenění a dochucení je velké množství, stejně tak jako výsledných příloh ke kuřecím čtvrtkám.

Vyzkoušené máme například tyto přílohy z horkovzdušné fritézy

Kuřecí maso je poměrně univerzální, takže kromě výše zmíněných příloh z horkovzdušné fritézy snese i naprostou klasiku, protože třeba takové pečené kuřecí čtvrtky s bramborem jsou prostě top 🔝

☝️ Závěrečné hodnocení: Recept na Kuřecí čtvrtky v horkovzdušné fritéze

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 5/5

  • pečené kuřecí čtvrtky v horkovzdušné fritéze patří mezi jednoduché a rychlé recepty
  • tento pokrm je vhodný i pro naprosté začátečníky
  • příprava zabere asi 3 minuty a samotné horkovzdušné fritování pak 25 minut
  • nejvíce se nám pro přípravu osvědčila teplota 190 °C
  • kuřecí čtvrtky patří mezi levnější kousky kuřete, ale jsou velmi dobré a šťavnaté
  • kuřecí maso obsahuje mnoho bílkovin, takže je vhodné pro hubnutí či nabírání svalové hmoty
  • recept je vhodný i do různých stylů stravování, jako je fitness, Low Carb a podobně
  • na základní recept na kuřecí čtvrtky bude potřeba jen několik surovin – kuřecí čtvrtky, olivový olej, sůl, pepř a koření na kuře
  • dále však můžete vyzkoušet i různé druhy marinace, jako je v oleji s bylinkami či v jogurtu nebo kefíru
  • určitě si můžete hrát s omáčkami a dalšími možnostmi ochucení – kuřecí čtvrtky na medu nebo s pikantní omáčkou patří mezi naše oblíbené
  • mezi vhodné přílohy ke kuřecím čtvrtkám patří například různé druhy hranolek, krokety, americké brambory, pečená zelenina, zeleninové špízy atd.
  • kuřecí čtvrtky můžete po upečení skladovat buď přes jednu noc přímo v košíku HF nebo až tři dny v uzavíratelné nádobě v lednici
  • samozřejmě je můžete znovu ohřát v horkovzdušné fritéze – zde doporučujeme nižší teplotu kolem 150 °C a postačí 3-5 minut
  • u nás tento recept frčí a mají ho rády i děti, tak ho také vyzkoušejte, protože pečené kuřecí maso v horkovzdušné fritéze nikdy nezklame!

Jak dlouho a na jakou teplotu dělat kuřecí maso v horkovzdušné fritéze? Recept na Kuřecí čtvrtky v horkovzdušné fritéze Recept na Kuřecí čtvrtky v horkovzdušné fritéze Co jsou kuřecí čtvrtky a jaká je cena? Jaké jsou vhodné přílohy ke kuřecímu masu z horkovzdušné fritézy? Recept na Kuřecí čtvrtky v horkovzdušné fritéze

.

.

.

Líbil se vám Recept na Kuřecí čtvrtky v horkovzdušné fritéze? Tak mrkněte, co všechno se dá udělat v horkovzdušné fritéze

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *