Recept na Sekanou v horkovzdušné fritéze

Recept na Sekanou v horkovzdušné fritéze je tady! Pokud vás zajímá, jak použít mleté maso v horkovzdušné fritéze, tak tento pokrm je právě pro vás… 👌

Jaké budeme potřebovat ingredience na sekanou?

Jak dlouho a na jakou teplotu se peče domácí sekaná z horkovzdušné fritézy?

Jak upéct sekanou, aby nepraskla?

To a mnohem více se dozvíte v dnešním receptu, jehož výsledkem bude luxusní šťavnatá sekaná! 😍

 

🍽 Recept na Sekanou v horkovzdušné fritéze

Obtížnost: jednoduché – 2/5

Čas přípravy: 15 minut

Čas fritování: 40 minut

Počet porcí: 6-8

 

📝 Popis: Recept na Sekanou v horkovzdušné fritéze

 

Jde udělat sekaná v horkovzdušné fritéze?

Ano, jde a je fakt luxusní!

Sekaná patří mezi oblíbené pokrmy a my se ani nedivíme.

Bude nám stačit dobré mleté maso, pár dalších ingrediencí a perfektní jídlo z horkovzdušné fritézy je na světě.

Tak nažhavte horkovzdušnou fritézu a jdeme na to! 👩🏻‍🍳

 

Kdy jíst sekanou z horkovzdušné fritézy a pro koho je pokrm vhodný?

My máme nejraději sekanou k obědu nebo večeři.

Velkou výhodou je, že chutná skvěle teplá a nebo i dokonce studená, takže se dá snadno vzít do krabičky a jíst kdykoliv během dne.

U nás ji milují i děti a u této domácí sekané je velká výhoda, že přesně víme, co do ní dáváme.

Pokud totiž jíte kupovanou sekanou, tak ne vždy je složení zrovna ukázkové a musíme říct, že jsme se několikrát už docela „spálili“, jelikož i výsledná chuť byla spíše horší, než jsme čekali.

Takže pokud máte rádi kontrolu nad tím co jíte, tak domácí sekaná z HF je to pravé pro vás 🙏

 

Proč vyzkoušet sekanou v horkovzdušné fritéze?

Musíme říct, že za nás je recept jednoduchý a výsledek naprosto super.

Pokrm je tedy vhodný i pro začátečníky a věříme, že si na něm dokážete trochu nahnat i vaše „horkovzdušné sebevědomí“ 🤣

Pár surovin, chvilka času a pochutná si celá rodina.

To vás jistě nakopne i ke zkoušení dalších receptů ✅

 

📋 Ingredience na Sekanou v horkovzdušné fritéze

Jaké ingredience jsou potřeba na cca 6 až 8 porcí luxusní a šťavnaté sekané z horkovzdušné fritézy?

  • 1 kg – mleté maso (mix hovězího a vepřového)
  • 200 g – anglická slanina
  • 3 ks – vejce
  • 2 ks – rohlík
  • 200 ml – mléko
  • 1 ks – cibule
  • 4 stroužky – česnek
  • 0,5 lžičky – pepř
  • 1,5 lžičky – sůl
  • 2 lžičky – majoránka
  • 1 velká hrst – hladkolistá petržel

 

👩‍🍳 Postup: Recept na Sekanou v horkovzdušné fritéze

Nyní se pojďme podívat, jak postupovat krok za krokem u receptu na nejlepší sekanou

  • začneme tím, že si nakrájíme rohlík na malé kostičky, vložíme do mísy, pokropíme mlékem a zlehka promícháme
  • do stejné mísy vložíme i mleté maso, nadrobno nakrájenou cibuli, vejce, prolisovaný česnek, majoránku, pokrájené plátky slaniny, nasekanou hladkolistou petržel, sůl a pepř
  • pokračujeme předehřátím horkovzdušné fritézy na 180 stupňů po dobu 3 minut
  • mezitím důkladně promíchejte obsah mísy – my se nebojíme zapojit i přímo ruce, protože hnětením dosáhnete nejlepšího výsledku promíchání a propojení všech ingrediencí
  • ze směsi vytvoříme stejně velké šišky a vložíme do horkovzdušné fritézy – my z tohoto množství udělali tři krásné macky
  • v případě tohoto receptu jsme použili obří Cosori Dual Blaze TwinFry 10l (se slevovým kódem horkovzdusnerecepty15 získáte 15% slevu ⚡️)
  • ještě před pečením vždy zastříkneme olivovým olejem – ten v kombinaci s majoránkou, česnekem a dalším kořením chutná naprosto skvěle
  • stačí opravdu jedno stříknutí, my k tomuto používáme tento prima rozprašovač na olej – za pár korun udělá obří službu 😍
  • toto nám pomůže udělat krásně křehkou kůrku
  • sekanou pečeme v horkovzdušné fritéze na 180 °C po dobu 40 minut s tím, že v polovině otočíme
  • jakmile je vypečená tak jak máte rádi, tak můžeme podávat

 

🤔 Poznámky k receptu

 

Jak dlouho a na jakou teplotu péct sekanou v horkovzdušné fritéze?

Nám se při přípravě domácí sekané v horkovzdušné fritéze nejvíce osvědčila kombinace teploty 180 °C a času 40 minut.

Za tu dobu je sekaná krásně šťavnatá uvnitř, ale dokonale opečená na vrchu.

Určitě však bude záležet i na výkonu vaší HF, celkové dávce a také osobních preferencích.

Nám ale 180 °C / 40 minut funguje vždy bezvadně 👍

 

Jak upéct sekanou aby nepraskla?

Aby sekaná nepraskla, je důležité ji moc „neutahovat“ při tvarování, mít směs dostatečně šťavnatou a péct ji pomaleji právě při cca 180 °C.

Pokud byste ji pekli na vyšší stupně, tak rychlý nárůst teploty uvnitř může způsobit právě prasknutí.

Pomůže i pár mělkých zářezů nožem na povrchu.

 

Je potřeba do sekané dávat strouhanka?

Není to potřeba 🙂

Strouhanka se do sekané přidává hlavně proto, aby na sebe navázala tekutinu a směs lépe držela.

Pokud použijeme namočenou housku nebo rohlík v mléce, strouhanka není nutná a sekaná zůstane šťavnatější.

Strouhanku bychom přidali jen tehdy, když je směs příliš řídká a potřebujeme ji zpevnit.

 

Jak skladovat sekanou?

Pokud sekanou nesníte ihned, není to vůbec žádný problém.

Vydrží v lednici ideálně v uzavíratelné nádobě až tři dny.

 

Jde znovu ohřát sekanou v horkovzdušné fritéze?

Ano, jde.

Buď můžete prohřát celou šišku na 5 minut po dobu 170 °C nebo jednotlivé plátky, kterým postačí cca 2 minuty při stejné teplotě.

 

🔄 Jaké jsou možné obměny v receptu na sekanou?

Pokud hledáte další ingredience a obměny, jak sekanou „vytunit“, tak pro vás máme hned několik tipů 💡

  • Masová variace – klasika je směs hovězího a vepřového, ale můžete zkusit jen hovězí či jen vepřové, nebo naopak víc libové krůtí či kuřecí maso
  • Plněná sekaná – dovnitř se hodí natvrdo vařená vejce, uzený sýr nebo dokonce kombinace špenátu a balkánského sýra
  • Odlehčená verze – přidejte do směsi nastrouhanou cuketu, mrkev nebo ovesné vločky namočené v mléce
  • Kořeněná varianta – trocha chilli, uzená paprika nebo extra česnek navíc dokáže sekanou posunout do úplně jiné roviny

 

 

🍟 Co si dát k sekané z horkovzdušné fritézy?

Nápadů na přílohy k sekané přímo z horkovzdušné fritézy máme hned několik…

Vidíte, je toho fakt mraky a myslíme, že si vybere opravdu každý 🙏

 

 

Závěrečné hodnocení: Recept na Sekanou v horkovzdušné fritéze

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 5/5
  • sekaná v horkovzdušné fritéze patří mezi jednodušší a poměrně rychlé recepty
  • příprava zabere asi jen 15 minut, horkovzdušné fritování pak 40 minut
  • v případě tohoto receptu jsme použili obří Cosori Dual Blaze TwinFry 10l (se slevovým kódem horkovzdusnerecepty15 získáte 15% slevu ⚡️)
  • domácí sekaná z HF má obrovskou výhodu, že přesně víte, co jíte a máte dokonalou kontrolu nad použitými surovinami
  • dá se jíst jak teplá, tak studená a není problém si ji s sebou vzít i do kanceláře nebo jako oběd do školy
  • na základní recept budete potřebovat následující suroviny – mleté maso, slanina, pečivo, mléko, vejce, cibule, česnek, majoránka, hladkolistá petržel, sůl, pepř a trochu oleje na zastříknutí
  • stačí opravdu pár kapek – abychom měli množství tuku pod kontrolou, tak používáme tento prima rozprašovač na olej – za pár korun vám skvěle poslouží 😍
  • samozřejmě můžete vyzkoušet i nejrůznější obměny, jako je drůbeží maso, chilli koření, strouhaná zelenina atd.
  • sekanou můžete uchovat až tři dny v lednici v uzavíratelné nádobě
  • pokud hledáte prima přílohy k sekané přímo z HF, tak můžete vyzkoušet různé druhy hranolků, pečené brambory, batáty, grilovanou zeleninu, kukuřici nebo třeba cibulové kroužky
  • u nás mají rády domácí sekanou z horkovzdušné fritézy i děti, protože je fakt luxusní a krásně šťavnatá 😍

 

Recept na Sekanou v horkovzdušné fritéze Co se dává do sekané? Jak udělat nejlepší sekanou a jaké jsou ingredience? Jak dlouho a na jakou teplotu péct sekanou v horkovzdušné fritéze? Recept na Sekanou v horkovzdušné fritéze Recept na nejlepší sekanou Luxusní sekaná recept Domácí sekaná v horkovzdušné fritéze recept Recept na Sekanou v horkovzdušné fritéze

 

 

.

.

 

Líbil se vám Recept na Sekanou v horkovzdušné fritéze? Tak mrkněte i na další naše články…