Recept na Sekanou v horkovzdušné fritéze je tady! Pokud vás zajímá, jak použít mleté maso v horkovzdušné fritéze, tak tento pokrm je právě pro vás… 👌
Jaké budeme potřebovat ingredience na sekanou?
Jak dlouho a na jakou teplotu se peče domácí sekaná z horkovzdušné fritézy?
Jak upéct sekanou, aby nepraskla?
To a mnohem více se dozvíte v dnešním receptu, jehož výsledkem bude luxusní šťavnatá sekaná! 😍
🍽 Recept na Sekanou v horkovzdušné fritéze
Obtížnost: jednoduché – 2/5
Čas přípravy: 15 minut
Čas fritování: 40 minut
Počet porcí: 6-8
📝 Popis: Recept na Sekanou v horkovzdušné fritéze
Jde udělat sekaná v horkovzdušné fritéze?
Ano, jde a je fakt luxusní!
Sekaná patří mezi oblíbené pokrmy a my se ani nedivíme.
Bude nám stačit dobré mleté maso, pár dalších ingrediencí a perfektní jídlo z horkovzdušné fritézy je na světě.
Tak nažhavte horkovzdušnou fritézu a jdeme na to! 👩🏻🍳
Kdy jíst sekanou z horkovzdušné fritézy a pro koho je pokrm vhodný?
My máme nejraději sekanou k obědu nebo večeři.
Velkou výhodou je, že chutná skvěle teplá a nebo i dokonce studená, takže se dá snadno vzít do krabičky a jíst kdykoliv během dne.
U nás ji milují i děti a u této domácí sekané je velká výhoda, že přesně víme, co do ní dáváme.
Pokud totiž jíte kupovanou sekanou, tak ne vždy je složení zrovna ukázkové a musíme říct, že jsme se několikrát už docela „spálili“, jelikož i výsledná chuť byla spíše horší, než jsme čekali.
Takže pokud máte rádi kontrolu nad tím co jíte, tak domácí sekaná z HF je to pravé pro vás 🙏
Proč vyzkoušet sekanou v horkovzdušné fritéze?
Musíme říct, že za nás je recept jednoduchý a výsledek naprosto super.
Pokrm je tedy vhodný i pro začátečníky a věříme, že si na něm dokážete trochu nahnat i vaše „horkovzdušné sebevědomí“ 🤣
Pár surovin, chvilka času a pochutná si celá rodina.
To vás jistě nakopne i ke zkoušení dalších receptů ✅
📋 Ingredience na Sekanou v horkovzdušné fritéze
Jaké ingredience jsou potřeba na cca 6 až 8 porcí luxusní a šťavnaté sekané z horkovzdušné fritézy?
- 1 kg – mleté maso (mix hovězího a vepřového)
- 200 g – anglická slanina
- 3 ks – vejce
- 2 ks – rohlík
- 200 ml – mléko
- 1 ks – cibule
- 4 stroužky – česnek
- 0,5 lžičky – pepř
- 1,5 lžičky – sůl
- 2 lžičky – majoránka
- 1 velká hrst – hladkolistá petržel
👩🍳 Postup: Recept na Sekanou v horkovzdušné fritéze
Nyní se pojďme podívat, jak postupovat krok za krokem u receptu na nejlepší sekanou
- začneme tím, že si nakrájíme rohlík na malé kostičky, vložíme do mísy, pokropíme mlékem a zlehka promícháme
- do stejné mísy vložíme i mleté maso, nadrobno nakrájenou cibuli, vejce, prolisovaný česnek, majoránku, pokrájené plátky slaniny, nasekanou hladkolistou petržel, sůl a pepř
- pokračujeme předehřátím horkovzdušné fritézy na 180 stupňů po dobu 3 minut
- mezitím důkladně promíchejte obsah mísy – my se nebojíme zapojit i přímo ruce, protože hnětením dosáhnete nejlepšího výsledku promíchání a propojení všech ingrediencí
- ze směsi vytvoříme stejně velké šišky a vložíme do horkovzdušné fritézy – my z tohoto množství udělali tři krásné macky
- v případě tohoto receptu jsme použili obří Cosori Dual Blaze TwinFry 10l (se slevovým kódem horkovzdusnerecepty15 získáte 15% slevu ⚡️)
- ještě před pečením vždy zastříkneme olivovým olejem – ten v kombinaci s majoránkou, česnekem a dalším kořením chutná naprosto skvěle
- stačí opravdu jedno stříknutí, my k tomuto používáme tento prima rozprašovač na olej – za pár korun udělá obří službu 😍
- toto nám pomůže udělat krásně křehkou kůrku
- sekanou pečeme v horkovzdušné fritéze na 180 °C po dobu 40 minut s tím, že v polovině otočíme
- jakmile je vypečená tak jak máte rádi, tak můžeme podávat
🤔 Poznámky k receptu
Jak dlouho a na jakou teplotu péct sekanou v horkovzdušné fritéze?
Nám se při přípravě domácí sekané v horkovzdušné fritéze nejvíce osvědčila kombinace teploty 180 °C a času 40 minut.
Za tu dobu je sekaná krásně šťavnatá uvnitř, ale dokonale opečená na vrchu.
Určitě však bude záležet i na výkonu vaší HF, celkové dávce a také osobních preferencích.
Nám ale 180 °C / 40 minut funguje vždy bezvadně 👍
Jak upéct sekanou aby nepraskla?
Aby sekaná nepraskla, je důležité ji moc „neutahovat“ při tvarování, mít směs dostatečně šťavnatou a péct ji pomaleji právě při cca 180 °C.
Pokud byste ji pekli na vyšší stupně, tak rychlý nárůst teploty uvnitř může způsobit právě prasknutí.
Pomůže i pár mělkých zářezů nožem na povrchu.
Je potřeba do sekané dávat strouhanka?
Není to potřeba 🙂
Strouhanka se do sekané přidává hlavně proto, aby na sebe navázala tekutinu a směs lépe držela.
Pokud použijeme namočenou housku nebo rohlík v mléce, strouhanka není nutná a sekaná zůstane šťavnatější.
Strouhanku bychom přidali jen tehdy, když je směs příliš řídká a potřebujeme ji zpevnit.
Jak skladovat sekanou?
Pokud sekanou nesníte ihned, není to vůbec žádný problém.
Vydrží v lednici ideálně v uzavíratelné nádobě až tři dny.
Jde znovu ohřát sekanou v horkovzdušné fritéze?
Ano, jde.
Buď můžete prohřát celou šišku na 5 minut po dobu 170 °C nebo jednotlivé plátky, kterým postačí cca 2 minuty při stejné teplotě.
🔄 Jaké jsou možné obměny v receptu na sekanou?
Pokud hledáte další ingredience a obměny, jak sekanou „vytunit“, tak pro vás máme hned několik tipů 💡
- Masová variace – klasika je směs hovězího a vepřového, ale můžete zkusit jen hovězí či jen vepřové, nebo naopak víc libové krůtí či kuřecí maso
- Plněná sekaná – dovnitř se hodí natvrdo vařená vejce, uzený sýr nebo dokonce kombinace špenátu a balkánského sýra
- Odlehčená verze – přidejte do směsi nastrouhanou cuketu, mrkev nebo ovesné vločky namočené v mléce
- Kořeněná varianta – trocha chilli, uzená paprika nebo extra česnek navíc dokáže sekanou posunout do úplně jiné roviny
🍟 Co si dát k sekané z horkovzdušné fritézy?
Nápadů na přílohy k sekané přímo z horkovzdušné fritézy máme hned několik…
- Recept na Předvařené pečené brambory v horkovzdušné fritéze
- Recept na Pečené brambory v horkovzdušné fritéze
- Recept na Pečené brambory s tvarohem v horkovzdušné fritéze
- Recept na Pečené batáty v horkovzdušné fritéze
- Recept na Bramboráky v horkovzdušné fritéze
- Domácí křupavé hranolky: recept v horkovzdušné fritéze
- Recept na nejlepší hranolky v horkovzdušné fritéze (s česnekem)
- Recept: Pečená zelenina v horkovzdušné fritéze
- Recept na Kukuřici v horkovzdušné fritéze
- Recept: Pečená mražená zelenina v horkovzdušné fritéze
- Recept na Domácí steakové hranolky v horkovzdušné fritéze
- Recept: Cibulové kroužky v horkovzdušné fritéze
- Recept: Mrkvové hranolky v horkovzdušné fritéze
- Recept: Americké brambory v horkovzdušné fritéze
- Recept: Batátové hranolky v horkovzdušné fritéze
- Recept: Celerové hranolky z horkovzdušné fritézy
Vidíte, je toho fakt mraky a myslíme, že si vybere opravdu každý 🙏
Závěrečné hodnocení: Recept na Sekanou v horkovzdušné fritéze
- sekaná v horkovzdušné fritéze patří mezi jednodušší a poměrně rychlé recepty
- příprava zabere asi jen 15 minut, horkovzdušné fritování pak 40 minut
- v případě tohoto receptu jsme použili obří Cosori Dual Blaze TwinFry 10l (se slevovým kódem horkovzdusnerecepty15 získáte 15% slevu ⚡️)
- domácí sekaná z HF má obrovskou výhodu, že přesně víte, co jíte a máte dokonalou kontrolu nad použitými surovinami
- dá se jíst jak teplá, tak studená a není problém si ji s sebou vzít i do kanceláře nebo jako oběd do školy
- na základní recept budete potřebovat následující suroviny – mleté maso, slanina, pečivo, mléko, vejce, cibule, česnek, majoránka, hladkolistá petržel, sůl, pepř a trochu oleje na zastříknutí
- stačí opravdu pár kapek – abychom měli množství tuku pod kontrolou, tak používáme tento prima rozprašovač na olej – za pár korun vám skvěle poslouží 😍
- samozřejmě můžete vyzkoušet i nejrůznější obměny, jako je drůbeží maso, chilli koření, strouhaná zelenina atd.
- sekanou můžete uchovat až tři dny v lednici v uzavíratelné nádobě
- pokud hledáte prima přílohy k sekané přímo z HF, tak můžete vyzkoušet různé druhy hranolků, pečené brambory, batáty, grilovanou zeleninu, kukuřici nebo třeba cibulové kroužky
- u nás mají rády domácí sekanou z horkovzdušné fritézy i děti, protože je fakt luxusní a krásně šťavnatá 😍
—

.
.
Líbil se vám Recept na Sekanou v horkovzdušné fritéze? Tak mrkněte i na další naše články…
- Recept na Řízek v horkovzdušné fritéze
- Recept na Smažený sýr v horkovzdušné fritéze
- Horkovzdušná fritéza – tipy a triky při používání
- Nejčastější dotazy: horkovzdušná fritéza [FAQ]
- Jak velkou vybrat horkovzdušnou fritézu? Kompletní průvodce
- Co je horkovzdušná fritéza neboli Air Fryer?
- Zkušenosti: 5 let používání horkovzdušné fritézy

