Recept na Předvařené pečené brambory v horkovzdušné fritéze

Recept na Předvařené pečené brambory v horkovzdušné fritéze je tady. Přílohy z horkovzdušné fritézy chutnají naprosto božsky, tak se pojďme společně podívat na jeden ze základních receptů, které prostě musíte znát! 🤩

Jaké jsou potřeba ingredience na recept?

Jak dlouho péct předvařené brambory v horkovzdušné fritéze?

Jak dlouho je předtím vařit?

K čemu se tyto brambory hodí?

To a mnoho dalšího se dozvíte v dnešním receptu na předvařené pečené brambory z horkovzdušné fritézy!

🍽 Recept na Předvařené pečené brambory v horkovzdušné fritéze

Obtížnost: jednoduché – 2/5
Čas přípravy: 20 minut
Čas fritování: 15 minut
Počet porcí: 4

📝 Popis: Recept na Předvařené pečené brambory v horkovzdušné fritéze

Jde udělat předvařené pečené brambory v horkovzdušné fritéze?

Ano, a jsou skutečně vynikající 👌

My je máme rádi nejen pro super chuť, ale i pro jednoduchost celého receptu.

Pokud jste připraveni na recept na nejlepší předvařené pečené brambory, tak se do toho můžeme pustit.

Nažhavte horkovzdušnou fritézu, vezměte si zástěry a jdeme na to! 👩🏻‍🍳

Kdy jíst předvařené pečené brambory z horkovzdušné fritézy a pro koho jsou vhodné?

U nás je miluje celá rodina a většinou nám tvoří základ pro oběd či večeři.

Předvařené pečené brambory jsou navíc velmi univerzální a můžete k nim vymyslet spoustu dobrot.

Různé druhy masa jako je kuřecí, hovězí, vepřové, ryby, dále pak různé omáčky atd.

Navíc je prima, že vydrží několik dnů, takže mít připravené brambory po ruce se vždycky hodí.

Jsou brambory zdravé a proč?

Brambory jsou prospěšné pro zdraví, a to hned z několika důvodů.

Jsou bohaté na živiny, jako je vitamín C, vitamín B6, draslík, antioxidanty a obsahují i vlákninu, která podporuje zdravý trávicí systém a může snižovat riziko některých střevních onemocnění.

S nízkým obsahem tuku a vysokým obsahem draslíku jsou přínosné pro udržení zdravé váhy a správnou funkci svalů, nervů a srdce.

Díky různým možnostem přípravy, jako je vaření, pečení nebo grilování, mohou být brambory součástí rozmanité a vyvážené stravy.

📋 Ingredience

  • brambory – 1 kg
  • sůl
  • tuk
  • pepř či jiné koření (volitelně)

👩‍🍳 Postup: Recept na Předvařené pečené brambory v horkovzdušné fritéze

Pojďme si nyní ukázat hezky krok za krokem, jak udělat nejlepší předvařené pečené brambory vcelku?

  • začneme uvařením celých oloupaných brambor v osolené vodě, to bude dle velikosti trvat cca 15-20 minut
  • pokračujeme předehřátím horkovzdušné fritézy na 180 °C po dobu 3 minut
  • uvařené brambory lehce pomažeme tukem
  • my nejraději používáme tento extra panenský olivový olej ve spreji – nanáší se hezky rovnoměrně, je praktický a dávku tuku máte dokonale pod kontrolou
  • následně okořeníme – brambory již obsahují sůl z vaření ve vodě, nyní můžeme případně přidat další koření (pepř atd.)
  • vložíme do koše horkovzdušné fritézy a pečeme na 180 °C po dobu cca 15 minut
  • doporučujeme v polovině času košíkem zatřepat, aby se brambory pootočily a tím pádem se opekly hezky rovnoměrně
  • jakmile jsou brambory uvnitř hotové a na povrchu hezky opečené, tak můžeme podávat 👍

🤔 Poznámky k receptu

Jak dlouho vařit brambory před pečením?

Bude záležet především na velikosti brambor, ale 15-20 minut určitě postačí.

Jakmile jdou snadno propíchnout vidličkou, tak máte hotovo.

Navíc se při následném pečení trochu dodělají, takže to určitě s vařením nemusíte extra přehánět.

Jak dlouho a na jakou teplotu péct brambory v horkovzdušné fritéze?

Nám se na přípravu nejvíce osvědčila kombinace teploty 180 °C a času 15 minut.

Za takovou dobu jsou uvnitř krásně hotové a na povrchu mají pěkně opečenou kůrku.

Určitě však bude záležet i na výkonu vaší horkovzdušné fritéze, velikosti brambor a také vašich osobních preferencích.

Nám ale při volbě menších brambor funguje 15 minut při 180 °C vždycky bezvadně 👌

Jak skladovat předvařené pečené brambory z horkovzdušné fritézy?

Předvařené pečené brambory můžete skladovat buď přes noc klidně v košíku horkovzdušné fritézy nebo až tři dny v uzavíratelné nádobě v lednici.

Následně je můžete použít dle libosti.

Jde předvařené pečené brambory znovu ohřát v horkovzdušné fritéze?

Ano, s tímto máme bohaté zkušenosti.

Doporučujeme je ohřívat při nižší teplotě kolem 150 °C.

Bohatě postačí doba 3-5 minutek.

🥔 Jaké jsou vhodné pokrmy k pečeným předvařeným bramborům?

Pokud hledáte, co si dát k předvařeným pečeným bramborům, tak pro vás máme hned několik tipů…

To by pro začátek mohlo stačit 😋

Pokud jste si ale nevybrali, tak mrkněte i na naše další recepty na maso v horkovzdušné fritéze.

☝️ Závěrečné hodnocení: Recept na Předvařené pečené brambory v horkovzdušné fritéze

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 5/5

  • předvařené pečené brambory patří mezi jednoduché a rychlé recepty v horkovzdušné fritéze
  • příprava zabere asi 20 minut, samotné horkovzdušné fritování pak 15 minut
  • nejvíce se nám pro přípravu osvědčila teplota 180 °C
  • předvařené pečené brambory jsou univerzální pokrm, který je vhodný zejména jako příloha k různým druhům masa či rybám
  • brambory patří mezi zdravé pokrmy a jsou vhodným zdrojem sacharidů
  • na základní recept budete potřebovat jen brambory, tuk, sůl a volitelně i další koření, jako je pepř atd.
  • předvařené pečené brambory můžete skladovat přes noc v košíku horkovzdušné fritézy nebo až tři dny v uzavíratelné nádobě v lednici
  • pokud se rozhodnete je znovu ohřívat, tak doporučujeme nižší teplotu kolem 150 °C, aby se brambory prohřály rovnoměrně
  • pokud nevíte, co z předvařených brambor, tak takto pečené vcelku jsou fakt vynikající a za nás rozhodně doporučujeme!

Recept na Předvařené pečené brambory v horkovzdušné fritéze Jak dlouho vařit brambory před pečením v horkovzdušné fritéze? Jsou brambory zdravé? Jak dlouho a na jakou teplotu je péct v horkovzdušné fritéze?

.

.

.

Líbil se vám Recept na Předvařené pečené brambory v horkovzdušné fritéze? Tak mrkněte, i na další přílohy z horkovzdušné fritézy…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *